Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

NOVO I DRUGAČIJE

Juha u glavnoj ulozi

Iako smo ju najčešće navikli jesti kao predjelo, juha može itekako preuzeti ulogu glavnog jela. U proljetne dane ovo je odlično rješenje za lagane i zasitne obroke.

Dobrobiti juhe odavno već znamo. Liječi prehladu, mamurluk, okrepljuje i grije. Ipak, najčešće ju jedemo nedjeljom prije glavnog obroka. Zašto ovog puta juhi ne biste dali glavnu ulogu. Osim što će vas oduševiti, također će vas zasititi bez onog neželjenog osjećaja težine. Da bi juha bila prava zvijezda vašeg stola, važno je uzeti u obzir nekoliko stvari.

Poželjno bi bilo da juha sadrži jednu mahunarku, jednu žitaricu, neko lisnato povrće i drugo povrće po želji. Mahunarke su bogate vlaknima, proteinima i antioksidansima i prava su riznica nutrijenata. Žitarice su bogate škrobom koji je zaslužan za osjećaj sitosti pa u juhu ubacite ječam, proso, kvinoju ili drugu žitaricu po izboru. Lisnato povrće sadrži velik udio vitamina A i K pa daje dodatnu dozu zdravlja vašoj juhi, dok će ostalo povrće samo dodati vrijedne sastojke i učiniti juhu još boljom.

Sada je pak vrijeme za pripremu. Mogućnosti je mnogo. Možete skuhati 'bistru' ili krem juhu, dodati joj komadiće krutona ili kuhane piletine za još zasitniji obrok. Riža, tjestenina ili neki drugi dodatak također će učiniti juhu pravom malom gozbom. Radite li krem juhu, ostavite dio mahunarki cijele pa ih naknadno dodajte nakon blendanja. S obzirom na to da su one škrobaste same po sebi, dovoljno ih je zaliti količinom vode da ih prekrije. No za još bolji okus možete dodati i vrhnje za kuhanje ili vrhnja na biljnoj bazi.

Ubacite i poneku mrkvicu, grašak, poriluk, kelj i slično i odlična juha je spremna. Igrajte se okusima i različitim dodacima, mogućnosti je zaista mnogo. Isprobajte i juhu od luka i sira koja je također jako ukusna i zasitna. Prije posluživanja juhu možete pokapati i omiljenim uljem, posuti prženim sjemenkama, komadićima prženog luka ili pak ribanim sirom. Za koju god opciju da se odlučite, vjerujemo da će vam se otvoriti čitav novi svijet juha i njihovih varijanti.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...