Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

BEZ OTPADA

Kako iskoristiti čitavo pile

Iako zvuči nezamislivo, s jednim piletom možete pripremiti nekoliko ukusnih obroka.

ećina nas ne može zamisliti nedjeljni ručak bez pečenog pileta s krumpirima. I dok nam se i na samu pomisao stvaraju zazubice, ako ovo svima omiljeno meso želite koristiti u komadima, iskoristite svaki dio maksimalno. Piletina je poprilično zahvalna namirnica za pripremu brojnih jela. Od juha i gulaša do složenaca i salata, s jednim piletom možete pripremiti sve.

Kako biste iskoristili i najmanji komadić mesa i kosti, pile je potrebno pravilno tranširati. A da ne gubite vrijeme na pronalaženje načina, kliknite na linkgdje smo za vas pripremili čitav postupak. Kad ste uspješno odvojili svaki komad, poigrajte se idejama i okusima. 

Od kostiju leđa i prsne kosti koju ste odvojili od bijelog mesa možete pripremiti krepku juhu ili temeljac koji ćete koristiti u pripremi ostalih jela. Kad kuhate juhu od kostiju, potrebno će vam biti i povrće koje će dati slatkoću i punoću okusa. Na suhom i vrućem loncu zapržite krupno rezani luk toliko da poprimi zlatnu boju i potom dodajte povrće koje i inače koristite te kosti, ali i kožu koju ste skinuli s prsa pa sve prelijte vodom i pustite da se kuha. Ovako zaprženi luk dat će juhi posebnu aromu i dodatan okus koji će maskirati izostanak mesa. 

Od bataka koje ste odvojili od zabataka jednostavno ćete pripremiti jelo s umakom s kojim možete poslužiti tjesteninu, rižu ili palentu. Ako ste ljubitelj pohanog mesa, krilca iskoristite za pohanje uz pire krumpir ili hrskavi pomfrit. Meso zabataka vrlo je jednostavno odvojiti od kosti i izrezati na kockice. Tako narezano meso s dodatkom korjenastog povrća te malo pasirane rajčice i vode skuhajte kao lagani gulaš s dodatkom njoka ili knedlica od brašna.

Prsa su ipak najzahvalniji dio piletine. Osim ukusnih rolada s povrćem i slaninom, od prsa možete pripremiti slasne hladne salate. Zbog neutralnog okusa pileća se prsa lako sljubljuju s konzerviranim povrćem poput leće, kukuruza i slanutka. Uz dodatak majoneze i svježeg luka od ovih ćete namirnica dobiti izvrsnu salatu u koju možete dodati i tjesteninu kako biste povećali količinu.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...