Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

AL DENTE

Kako pravilno skuhati tjesteninu?

Iako se kuhanje tjestenine možda čini jednostavnim na prvi pogled, ovome postupku svakako posvetite dovoljno pažnje kako biste izbjegli „kuhinjsku katastrofu“!

Ako kuhate špagete, makarone ili neku drugu omiljenu vrstu tjestenine koja se poslužuje s umakom, uvijek je svježe skuhajte. Za glavno jelo po osobi bit će vam dovoljno 7,5 do 10 dag tjestenine i litra vode. Vodu malo posolite, a ako u kipuću, slanu vodu dodate i žlicu ulja, spriječit ćete lijepljenje tjestenine za lonac u kojem se ona kuha. 

Kada voda uzavri, tjesteninu istresite u vodu i dobro promiješajte. Poklopite lonac poklopcem sve dok voda ne uskipi, a zatim ga otklopite i nastavite kuhati tjesteninu uz povremeno miješanje. Suhu tjesteninu kuhajte dvostruko duže od svježe. Tjestenina je skuhana „al dente“ kad se ne raspada kad je zagrizete. Nakon kuhanja, pretresite je u cjedilo i procijedite.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...