Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

RIBLJI MENI

Maštovito za Badnjak

Dan prije Božića rezerviran je za nešto lakše riblje obroke. S obzirom na to da za Badnjak uglavnom postimo, zašto ovog puta ne biste u recepte ubacili i dašak mašte i isprobali neka nova izdanja ribljih jela!

Iako nas tijekom nadolazećih blagdana očekuju raskošni i obilni obroci, na Badnjak je priča ipak nešto drugačija. Taj dan obilježen je postom ili barem nešto lakšim, ribljim obrocima. Tako se na našim tanjurima tad često nalaze sad već tradicionalni bakalar na bijelo, riblji fileti na naglo i druge slične verzije.

Vjerujemo da već imate svog asa u rukavu kad je riječ o ribljim jelima, no zašto ovog puta ne biste svojim ukućanima i gostima poslužili nešto novo i drugačije. Riba je namirnica koja nudi čitav niz mogućnosti pripreme, a ne smijemo zaboraviti ni ukusne morske plodove. Ubacimo li u sve još i činjenicu da je riba bogata brojnim nutrijentima koji čine čuda za naš organizam, zaista ne postoji razlog da se ne upustite u zanimljiv eksperiment i isprobate nešto novo.

Uzmemo li u obzir da je riba bogata bjelančevinama, omega-3 masnim kiselinama, vitaminima A i B skupine, mineralima i ima čitav niz dobrobiti za naš organizam. Upravo zato Badnjak je idealno vrijeme da i najzagriženije mesoljupce preobratite na barem jedan dan i pripremite ribu.

Iako se na taj dan na našim stolovima najčešće nalaze bakalar, šaran i štuka, postoji čitav niz drugih jela u koja možete skriti ribu. Jedno od najpopularnijih zasigurno su paštete, a ona od tune apsolutna je vladarica. Koliko je domaćica, toliko je i recepata, a domaćoj pašteti od tune teško je odoljeti. Rižota su također odličan način da ukomponirate ribu na svoj blagdanski meni. Najčešće se rade sa školjkama poput dagnji ili pak lignjunima.

Klince će oduševiti riblji kroketi, a one prave gurmane punjene lignje kojima je zaista teško odoljeti. Ne zaboravite i na ukusne riblje pite koje će osigurati potrebnu dozu vitamina i minerala u kombinaciji ribe i povrća. Probajte one od lososa ili nekom drugom vrstom ribe. 

Prijedloga i kombinacija je zaista mnogo i više nemate izgovora da se riba i morski plodovi ne nađu na vašem blagdanskom stolu. Svojim okusima i mirisima zasigurno će osvojiti i najzagriženije mesoljupce, a jednom kad probaju riblje delicije, vjerujemo da će tražiti zalogaj više.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...