Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

SPOJ ZA PET

Meso i pivo se vole

Ne konzumirajte ga samo u čaši uz i nakon ručka. Iskoristite pivo u pripremi omiljenih mesnih jela kojima će dati sasvim novu aromu i okus. 

Prednosti korištenja piva u pripremi jela znaju već i ptice na grani, a poznati chefovi već ga odavno fantastično sljubljuju s mesom. I ne samo s njime, u desertima je pivo potpuno otkriće. Zbog svoje široke lepeze okusa i aroma, pivo će savršeno zamijeniti vino u jelima i dati im neku novu dimenziju. Osim toga, ima manje alkohola i sastojke koji se odlično sljubljuju s mesom. I to ne samo onim teškima poput govedine, junetine i svinjetine već i s blažima poput piletine i morskih plodova.

Pivo je toliko svestran dodatak jelima da ga možete koristiti na razne načine – kuhanje, prženje, pečenje, pa čak i u desertima. No važno je voditi računa o tome da ne ide svako pivo sa svakom namirnicom, kao i tome da pivo ne bude jače od namirnica kako ne bi preuzelo okus jela. Ulogu također igra i izbor piva. Kako postoji razlika između bijelog i crnog vina, tako postoji razlika i između svijetlog i tamnog piva. 

Gušća, jača i slađa piva koristite u pripremi mesa poput junetine, govedine i svinjetine, dok za pripremu piletine i morskih plodova koristite pšenična piva. No osim u kuhanju, pivo koristite i za mariniranje mesa. Enzimi u njemu će razbiti proteine u mesu i učiniti ga sočnijim i mekšim. Stručnjaci također početnicima preporučuju korištenje tamnog piva jer sadrži više slada koje će većinu jela učiniti fantastičnima.

Širok izbor piva, osobito craft kategorije nudi vam čitav niz mogućnosti. Eksperimentirajte, budite kreativni i maštoviti. Jelo možete poslužiti s pivom koje ste koristili u kuhanju ili pak odabrati neko sasvim drugačije za lijep kontrast. I vodite se pravilom – ne koristite pivo koje niste nikada pili.

Možda najpoznatije jelo s pivom zasigurno je gulaš, a mi vam predlažemo onaj irski. Goveđe meso i odlični Guinness rezultiraju savršenim jelom za jesenske dane. Isprobajte i pečena krilca na sasvim novi način – polijte ih pivom. Bit će hrskava, a istovremeno sočna. Uz druženja s prijateljima uvijek idu i svinjska rebra. Ovog ih puta marinirajte u mješavini piva, meda, čili papričica i češnjaka i dobit ćete neodoljivi zalogaj. Za obiteljski ručak, pak, pripremite bavarsku pečenku, odnosno svinjski but koji ćete tijekom pečenja polijevati pivom. Zadovoljni trbusi su zagarantirani!

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...