Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

ZLATNO MLIJEKO

Mlijeko zlata vrijedno

Znamo da krave daju bijelo mlijeko, crne krave daju bijelo, a ne čokoladno, no otkud zlatno mlijeko? 

Zlatno mlijeko ukusan je i zdrav napitak koji je idealno piti u večernjim satima, prije spavanja. Riječ je o mješavini mlijeka i kurkume, začina žute boje i karakterističnog okusa. Kurkuma je odavno osvojila Zapad koji je prepoznao sve dobro što ona daje, a znamo i da sadrži kurkumin koji ima 150 ljekovitih svojstava. Bonus su i ona antioksidativna i protuupalna. Recimo i da je kurkuma ili indijski šafran predmet mnogih medicinskih istraživanja pa je značajno otkriće povoljno djelovanje kurkumina na usporavanje pojave raka debelog crijeva, prostate, pluća i dojke. U Indiji se rjeđa pojava raka prostate pripisuje prehrani bogatoj kupusnjačama i kurkumi. Najjednostavniji je način da jela nutritivno obogatite posipanjem malo kurkume po obroku od cvjetače, kupusa, kelja ili slično, a dobro se slaže i s lukom. U Japanu je čaj od kurkume popularan i rado ga piju.

Supernamirnicama nazivaju kurkumu, kokosovo ulje i mlijeko i osnova su zdrave prehrane, no kad se spoje u jedan napitak, postaju napitak za jačanje imuniteta koji poboljšava probavu i čisti jetru od toksina.

Zlatno mlijeko u ayurvedi i kineskoj medicini poznato je stotinama godina, no na Zapadu je nedavno postalo popularno. Svakako je odlično vrijeme da upoznate ovaj kremasti napitak žute boje koji možete piti, ali ga i dodavati drugim jelima, zobenim kašama, rižotima… 

Pojačava imunitet, smanjuje upalne procese u tijelu i poboljšat će vam probavu te očistiti jetru od toksina. Blagodati koje pruža zlatno mlijeko su osim protuupalnog djelovanja i ono antioksidativno, antiseptičko i analgetičko. Također jača imunitet, pomaže u održavanju zdrave razine kolesterola, regulira metabolizam i kontrolira tjelesnu težinu, snižava visoki krvni tlak, pospješuje pamćenje i rad mozga, pomaže kod kožnih oboljenja, pomaže kod raznih neuroloških poremećaja. U svakom slučaju vrijeme je za zlatno mlijeko.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...