Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

TOP IZBOR

Najbolja ljetna jela

Porastom ljetnih temperatura smanjuje se naša želja za provođenjem vremena u kuhinji za štednjakom. No uz naših deset prijedloga ukusna jela bit će gotova u trenu, a vaša nepca sretna i zadovoljna.

Ljetni mjeseci zovu brzo gotova i lagana jela oko kojih neće biti potreban velik trud. Iako ih postoji zaista mnogo i samo je na vama da odaberete ona najukusnija, mi vam donosimo njih deset koja će oduševiti i vas i vaše ukućane. Puni sezonskih namirnica i neodoljivih okusa, prava su delicija u sunčanim danima.

Riža je sjajna ljetna namirnica, lagana, a nudi nevjerojatan niz mogućnosti pripreme. A jedan od najvećih talijanskih specijaliteta zasigurno su pržene okruglice od riže, u našem slučaju s dodatkom sipinog crnila. Uz dodatak sipe, graška, luka kozjaka i parmezana dobit ćete odličan lagani obrok koji će osvojiti baš sve. Bilo da ih jedete tople ili hladne, užitak je zagarantiran.

Ljetne salate uvijek su dobro rješenje jer u njih možete ubaciti što god vam padne na pamet. Mi vam predlažemo kombinaciju graha, svježih krastavaca, špinata i slanine. Uz osvježavajući dresing od jogurta, senfa i češnjaka i dodatak krutona od riže dobit ćete lagan obrok gotov u trenu. Za još bogatiju verziju u salatu ubacite slanutak ili leću.

Gratinirana brokula s pršutom također je dobro rješenje za lijene ljetne dane. Mesno-povrtna kombinacija ne traži puno truda, a nudi čitav spektar okusa. Tjestenine su nezaobilazan dio toplih mjeseci što zbog brze pripreme, što zbog niza mogućnosti koje nude. Jednostavan umak od piletine, vrhnja i špinata u vaš tanjur donosi ljeto u malom.

Patlidžan je još jedna namirnica bez koje ljeto ne može. Napunite ga bulgurom i povrćem i uživajte u laganom vege obroku. Tko kaže da palačinke moraju biti samo slatke? One koje vam predlažemo sadrže špinat, vlasac, bosiljak i peršin koji rezultiraju neodoljivom mirisnom i okusnom kombinacijom.

Ljubitelji omleta uživat će u španjolskoj verziji ovog jela. Mladi luk i krumpir ovo će jelo u trenu pretvoriti u odlično glavno jelo koje možete poslužiti i hladno. Ljetna rapsodija okusa i boja dolazi u kombinaciji zelenih njoka u umaku od rajčice. Bilo da ih pripremate sami ili kupujete gotove, njoki su baš uvijek dobitna kombinacija s rajčicom, a kada sadrže špinat dobivaju sasvim novu dimenziju.

Niti jedan ljetni meni ne može proći bez punjenih lignji ili pak paelle. Lignje napunite mješavinom krakova prženih na luku i češnjaku, riže i začina, a paellu ovog puta pripremite kombiniranjem puretine i morskih plodova. Šafran i mljevena crvena paprika dat će joj fantastičnu aromu, a vi ćete u mislima u trenu biti na obalama Španjolske.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...