Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

SPAR PARTNER

Najbolje od aronije

Aroniju s razlogom svrstavamo u supervoće, a da bi bila puna nutrijenata, važan je i način proizvodnje. A upravo takve, pomno probrane plodove koje proizvodi mala obiteljska tvrtka RAD-KOM pronaći ćete u SPAR Vital BIO soku od aronije.

Uz same šume u mjestu Suhaja pokraj Čazme raste 4000 sadnica aronije o kojima brinu obitelji Radečić i Bandalo. U svojoj tvrtki RAD-KOM d.o.o. uzgajaju ih na potpuno ekološki način što znači da nasade ne tretiraju nikakvim kemikalijama, a time ujedno čuvaju i prirodno okruženje. S obzirom na to da su nasadi udaljeni od svake druge proizvodnje, ljudi, životinja, biološka raznolikost netaknute prirode i smještaj nasada utječu na vrhunsku kvalitetu same biljke. 

Tvrtka RAD-KOM osnovana je prije 25 godina, a posljednjih nekoliko u fokusu joj je ekološki uzgoj aronije. Kako su nam otkrili, izbor je pao baš na nju zbog njezina bogatstva brojnim nutrijentima. Kroz godine posvećene uzgoju i upoznavanju s ovom namirnicom stekli su brojna znanja o njezinim nutritivnim supermoćima. A sada svoja znanja žele prenijeti i kupcima jer kako kažu, cilj im nije samo „prodavati“ aroniju već i informirati, osvijestiti, savjetovati, poticati na zdraviji odabir onoga što konzumiramo, ali i brinuti o okolišu.

Kontrola kvalitete jedan je od glavnih prioriteta jer, kako nam je rekla Željka Bandalo, direktorica tvrtke, uzgoj i kontrola kvalitete neodvojiva su cjelina ako se želi dobiti samo najbolje od plodova. Upravo to ih, smatra, izdvaja od konkurencije. Tako se jednaki napori ulažu u uzgoj, proizvodnju i kontrolu kvalitete, a kupcu žele ponuditi jasnu i transparentnu informaciju istaknutu na proizvodu. Važnu suradnju ostvarili su s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu i Zavodom za javno zdravstvo, a njihovu su proizvodi nositelji ekološkog certifikata, Jamstvenog žiga Živjeti zdravo i Vegan certifikata.

RAD-KOM je blagodati aronije iskoristio u brojnim proizvodima među kojima su sok, džem, sirup, čajevi i brojni drugi. Njihov trud prepoznao je i SPAR s kojim je suradnja započela 2018. godine kad su mu počeli isporučivati aroniju u pliticama od 250 g. Dokazavši se kao organiziran i brz partner koji drži do svježine i rokova, suradnja se uskoro proširila i na proizvodnju SPAR Vital BIO soka od aronije. Obje strane itekako su zadovoljne dosadašnjom suradnjom, a prepoznali su to i kupci koji su još jednom otkrili sve čari ove superbobice.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...