Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

OPLEMENITE OKUS JELA S ROŠTILJA

Najfiniji BBQ umaci

Koji god komad mesa ili povrća odabrali za grillanje, bez umaka to nije to. Iako postoje već odabrani klasici, mi vam donosimo sasvim nove okuse!

Ljutkasti, slatkasti, od raznog povrća i obavezno s neobičnom kombinacijom začina… Svatko će se složiti da je kvalitetno meso s roštilja još ukusnije uz umake koji s malo mašte mogu pružiti u potpunosti nova gastro iskustva. Pripremite razne umake koji ne zahtijevaju previše truda, a pomoću kojih ćete od istog komada mesa dobiti nekoliko potpuno različitih jela. 

Kvalitetni domaći umaci pojačavaju okus i sočnost mesa, a osim tradicionalnog umaka od rajčice, najčešće objedinjuju češnjak, senf, neki malo octa, drugi malo meda… Ukusi su različiti, a s tim i preferencije okusa, zato donosimo šaroliku paletu recepata s kojim će baš svi biti zadovoljni i siti. 

Njihova priprema nije nimalo komplicirana, a zadovoljna nepca koja će biti oduševljena zagarantirana su. Gotove umake spremite u teglice i čuvajte u hladnjaku. Osim sa specijalitetima s roštilja, odlično će se sljubiti i s pečenim mesom, ali i pokojim komadom povrća. Ljetna sezona obiluje bogatim izborom sezonskih plodova koji će vašim umacima dati još bogatiji okus.

Umak od paprike, luka i rajčice

Aioli umak

Dip od višnje maraske 

Umak od pečene paprike i rajčice 

Pesto od rikule

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...