Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

U FOKUSU

Navike zdravih klinaca

Da bi rasli sretni i zdravi, klinci bi od malih nogu trebali usvojiti određene navike. A tko će im biti bolji uzor i pomoć u tome nego vi.

Za sreću je potrebno malo, a za zdravlje klinaca još manje. Od malena ih učite određenim navikama i gledajte kako odrastaju u uspješne i zadovoljne male ljude. Znamo da klinci najbolje uče oponašanjem pa im vi budite uzor u učenju i usvajanju navika. Vrlo brzo će ih usvojiti, a vi ćete biti ponosni roditelji odgovornog djeteta.

PERITE RUKE

Ne moramo naglašavati koliko je važno prati ruke iza svakog obavljanja nužde, prije jela ili dolaska izvana. No klinci nisu svjesni bakterija i infekcija koje na taj način mogu pokupiti pa im svakako objasnite važnost redovitog pranja ruku sapunom i vodom.

NE ZABORAVITE ZUBE

Zdravi i snažni zubi u starijoj dobi rezultat su pravilne njege u mlađoj. Naučite djecu da barem dvaput dnevno, ujutro i navečer, dobro iščetkaju zube. Kupite im zanimljive četkice za zube i priključite im se u pranju, možete čak i napraviti malo natjecanje. Znamo da klinci itekako vole biti kompetitivni. 

DORUČAK JE VAŽAN

Vi možda preskačete svakodnevni doručak zbog silnih obveza, no ne dopustite to svojim klincima. Objasnite im da doručkom dobivaju važne sastojke koji su im potrebni za cjelodnevno trčanje, igranje i druženje s prijateljima. Počnite i vi ujutro s njima jesti i vidjet ćete da će ovo uskoro postati pravi mali obiteljski ritual.

ZAJEDNO JEDITE

Kad smo već kod jela, zajedničko objedovanje itekako je važno za klince. Na taj će se način osjetiti punopravnim članom obitelji, usvojit će zdrav odnos prema hrani i cijeniti sve namirnice, ali i pojest će sve s tanjura. Ustaljeni dnevni obroci postat će im rutina pa će manje grickati između.

SMANJITE TV I VIDEOIGRE

Sjedilački način života postaje sve učestaliji što vodi do brojnih zdravstvenih poteškoća. Svedite gledanje televizije i igranje videoigara na najmanju moguću mjeru. Radije se uputite u prirodu i istražujte, zajedno vježbajte ili pak izmišljate priče i igrokaze. 

ČITAJTE DJETETU

Važnost čitanja u mlađoj dobi sve više se ističe kao dobrobit u starijoj dobi. Čitanjem omiljenih knjiga djeci usvajate ljubav prema lijepoj riječi, razvijate maštu i vokabular, potičete koncentraciju i brojne druge koristi koje će klincima itekako dobro doći kad porastu.

POTIČITE DRUŽENJE

Dječja prijateljstva idealna su prilika za druženje, ali i razvijanje socijalnih vještina. Potičite svoje klince da što više vremena provode u društvu vrtićkih ili školskih prijatelja, organizirajte zajednička druženja ili igranja. Na taj će način djeca biti sretnija, zdravija i boljih društvenih vještina.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...