Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

AROMATIČNO

Neki novi plamen

Miris dima koji se širi iz vašeg roštilja budi snažan apetit. A dim u kojem se osjete posebnije dodatne arome taj efekt dodatno pojačava. Mi znamo kako ćete to postići. Nema ništa bolje od ugodnog popodneva provedenog pred roštiljem s kojeg se šire opojne arome

Meso s tim posebnim okusom obrok je bez premca. Ali uz tek malu promjenu, klasični dim može postati neodoljiv aromatizator baš svake namirnice koja se nađe na roštilju. Iskoristite sve njegove moći i probudite okusne pupoljke.

Već znamo kako to ide, zapalite brikete ili ugljen, pričekate da se zažare i postignu optimalno stanje i počnete s pečenjem. No iskoristite li umjesto uobičajenog ugljena drvca od jabuke, breskve, hrasta, kestena ili slično, vaš će obrok poprimiti sasvim novu dimenziju. Svako ovo drvo izgaranjem mesu daje poseban okus, potpuno drugačiji od onoga što ste navikli. Drvo jabuke tako se odlično slaže sa svinjetinom kojoj daje dozu kiselosti, hrast je idealan za nešto dulje grillanje i mesu će dati fantastičnu aromu vanilije i citrusa, dok za morske plodove i ribu koristite drvo breskve.

Svakako isprobajte i Grillozu, drvo za potpalu izrađeno od vinove loze. Loza je mirisna sama po sebi, a u ovom izdanju postaje pravo čudo. Mesu, ali i ostalim namirnicama koje grillate daje sasvim posebnu, specifičnu aromu koja budi čula.

Osim same potpale, plamen možete aromatizirati i raznim dodacima. Vjerujemo da ste barem jednom osjetili miris pržene kave pa zašto aromatična zrna ne biste dodali i u plamen. Gorenjem će ona ispuštati svoje neodoljive arome i mesu osigurati poseban okus. Sličan efekt postići ćete i ubacite li u plamen štapić cimeta. Znamo da se meso i neobične arome vole, stoga na neizravan plamen možete dodati i pokoju krišku limuna. Gorenjem će se ispuštati sočne slatko-kiselkaste note koje će svaki zalogaj pretvoriti u rapsodiju okusa.

Osim zrna kave i cimeta, na ugljen možete dodati i omiljeno drvenasto začinsko bilje, poput ružmarina, majčine dušice ili nekog drugog vama omiljenog. Važno je samo da ne pretjerate kako arome bilja ne bi preuzele cijelu priču. Umjerenost je pravilo broj jedan. Smoker je dodatak koji također pomaže u aromatiziranju, a iskoristite li različite vrste drva za potpalu, oduševit ćete baš sve gurmane. Sjajna cigla za začine Barbecue začinjavanje plamena učinit će super jednostavnim.

*Za još više vrućih grill novosti pretplatite se na newsletter i preuzmite novi broj magazina Dobar tek BBQ.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...