Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Silikon u kuhinji

Nov i drugačiji materijal za vaše slastice

Ljubitelji slastica ne ograničavaju se na kolače iz slastičarnice, nego ih rado peku doma u većim količinama za svoje ukućane. Za njih su pravi kalupi gotovo trećina posla jer dobro pečeni kolač je pravi ponos domaćice.

Sve važniju poziciju među kuhinjskim kalupima za pečenje zauzimaju silikonski kalupi i posude. Silikon je vrlo otporan materijal koji je osvojio povjerenje brojnih kuhara i slastičara. Njegova upotreba u kuhinji je savršena upravo zbog svojstva koje posjeduje u dodiru s hranom. Za vrijeme pečenja silikon ne reagira s namirnicama, za njega se hrana ne lijepi, lako se održava i jednostavan je za pospremanje.

Osim što mogu podnositi visoke temperature, silikonske posude su idealan izbor i za zamrzivač, ali i za mikrovalnu pećnicu. Ne deformiraju se, trajne su i ne utječu na okus hrane koja se u njima priprema ili čuva.

U silikonskim se posudama kolači peku ravnomjerno, bez karakterističnog ruba s koricom koji se često zna stvoriti dok pečete u posudama od drugih materijala. Prije stavljanja tijesta u silikonske kalupe dovoljno ga je samo lagano premazati masnoćom kako bi kolač kasnije bilo što jednostavnije izvaditi. Jedina je mana silikona da je mekan i prije stavljanja smjese, kalup treba biti postavljen na čvrstu podlogu na kojoj će se peći u pećnici.

Kod odabira silikonskih kalupa nemojte odmah prihvatiti jeftiniju varijantu jer niska cijena nije nužno pokazatelj bolje kvalitete. Ako kalup savijete, vidjet ćete bjelinu što znači da je silikon lošije kvalitete i bolje je potražiti drugi.

Kod redovitog održavanja, kalupi se mogu prati kako ručno tako i perilici posuđa ako je na modelu označeno da podnosi takvo pranje, samo pazite da ne prekoračite temperaturne granice koje su označene na deklaraciji. Također izbjegavajte rezanje u kalupu, kao i korištenje na otvorenoj vatri.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...