Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

NA DRUGAČIJI NAČIN

Novo lice jajeta

Navikli smo ih kuhati, peći na naglo ili poširati. Koji god način pripreme odabrali, najčešće ih ipak jedemo samostalno. No jaja nude puno više mogućnosti. Otkrijte sasvim nove kombinacije.

„Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje“ uzrečica je koju slušamo od malih nogu. I potpuno je istinita. Jaja su puna vrijednih nutrijenata koji imaju čitav niz dobrobiti za naš organizam. Dulje nas održavaju sitima pa su idealna namirnica za doručak. Bogata su proteinima pa mogu pomoći u snižavanju krvnog tlaka. Također pomažu u jačanju imunosnog sustava, a s obzirom na to da su bogata tzv. dobrim kolesterolom, pomažu u regulaciji onog lošeg. No zbog visokog udjela proteina ne biste ih trebali pojesti više od dva.

Jaja nam mogu pomoći i da se osjećamo sretnijima jer sadrže esencijalne aminokiseline koje mogu utjecati na raspoloženje. S obzirom na to da su bogata vitaminom D i kalcijem, dobra su pomoć u čuvanju zdravlja kostiju, mišića i zuba. Isto tako, bogata su biotinom, vitaminima B skupine, A, E i brojnim drugim nutrijentima. Stoga ovu namirnicu svakako uvrstite na svoj meni.

A postoji li bolja prilika od isprobavanja novog lica jaja od uskrsnih blagdana. Kuhanih jaja imat ćete sigurno na pretek pa ih iskoristite u sasvim novim kombinacijama. Punjena ili deviled eggs prava su poslastica i klasik među jelima od jaja. Poslužiti ih možete kao sjajno predjelo. Kuhana jaja možete iskoristiti i u ukusnoj salati koja će biti odličan prilog uskrsnom ručku.

Zdravi doručak je obavezan, a poširano jaje sa špinatom pružit će vam sve potrebne nutrijente. Ukusan doručak bit će i palačinke u novom izdanju – sa šunkom i jajima. Osim za doručak, jaja mogu biti odlično rješenje i za ručak. Kao predjelo dobro će se snaći u finoj gustoj juhi ili pak u grčkoj salati sa sirom, kao glavno jelo neodoljivo se sljubljuju s mesom u vijencu koji će goste osvojiti i okusom i izgledom ili u sočnom umaku. Svakako isprobajte i jaja u kruhu i uvijek dobrodošao omlet s keljom pupčarom za pravu dozu proljeća na tanjuru.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...