Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

KREATIVNO

Novo lice jesenskih plodova

Jedno od najljepših godišnjih doba donosi nam i pregršt ukusnih namirnica koje iskoristite na potpuno nove načine. Uključite u sve i vaše najmlađe i zabava je zagarantirana.

Kruške, jabuke, bundeve, šipak i drugi plodovi jesen čine mirisnijom i ljepšom. U naše domove unose prekrasne nijanse i opojne arome. I iako ih najčešće koristimo u nekim standardnim jelima, postoje brojni drugi načini na koje ih možemo iskoristiti. Dekoracije za stol, potpourri ili pak nešto treće, u vaš će dom unijeti dašak jeseni. 

Bez obzira na to na koji oblik se odlučili, pazite da birate zrele plodove bez većih oštećenja kako bi dekoracije što duže trajale. No ne brinite ako se i nađe pokoja izbočina, ona će samo dati dozu dodatnog šarma vašoj voćki. 

Jabuke osim u ukusnim pitama, volimo i na brojne druge načine. Sušene s dodatkom cimeta kao čips, izdubljene i izbockane klinčićima odlična su dekoracija ili pak kao svijećnjak. Volimo ih i pečene uz ukusan komad mesa, a najmlađe će oduševiti ušećerene ili pak u kompotu.

Bundeva je nezaobilazna predstavnica jeseni. Najčešće ju dubimo za Noć vještica, ali odlična je i u raznoraznim desertima. One male simpatične su dekoracije na prozoru ili polici. Nabavite li manje primjerke, upustite se u kreativan projekt bojenja i ukrašavanja s klincima. Dodajte im šljokice, dekoracije i slično i pretvorite ih u punokrvne ukrase.

Šipak, onaj plod koji ostane iza ruže, volimo u čaju ili pak pekmezu. No zašto mu ne biste dali neku novu ulogu. Sušeni je savršen dodatak domaćem potpourriju, nanižite ga na deblji konac s drvenim perlicama i dobit ćete lijep ukras za prostor. 

Kruške su, uz jabuke, prave kraljice jeseni. Osušite ih, pecite od njih rakiju, napravite chutney, domaći gusti sok, mogućnosti je zaista mnogo. Posebno lijepa dekoracija bit će one male, rumene.

Kad govorimo o sušenom voću, smokve su nezaobilazne. One svježe ostavili smo ljetu, a u jesen volimo grickati sočne sušene. Osim kao dobra grickalica, sušene smokve su također sjajan način dekoriranja prostora. Kao vjenčić, u zdjelici s drugim sušenim voćem ili pak kao smokvenjak, ove voćke prava su riznica mašte.

Kesten je jedan od onih plodova koji odmah asocira na jesen. Kesten-pire, kolači, pečeni kesteni, volimo ga u svim oblicima. One nejestive iskoristite kao dekoracije. Svi se sjećamo životinjica koje smo radili kad smo bili mali, a slično možete raditi i sa svojim najmlađima.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...