Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

ZAČINSKA SOL

Obogatite okus jelima

Začini jelima daju posebnu aromu, dok im sol daje još bolji okus. Zašto ne biste pomiješali to dvoje i napravili mješavinu koja će vaša jela dići na sasvim novu razinu?

Začinske soli sve viša osvajaju naše kuhinje, a vrlo lako ih možete napraviti sami ako ne možete pronaći gotovu koja vam odgovara. Postupak nije nimalo kompliciran, a kombinacije aroma prepuštamo vašoj mašti. Ovakve soli možete koristiti za začinjavanje svega, od juha, mesa, variva preko salata pa sve do tjestenina.

Za pripremu začinske soli potrebna vam je nešto krupnija morska sol, suhi začini i dodaci po želji i blender. Najpoznatija mješavina soli je sa začinima. Kombinirajte ju s bosiljkom, majčinom dušicom, mentom, ružmarinom, origanom i drugim začinima po želji. Izblendajte u blenderu, spremite u staklenku i vaša začinska sol je spremna.

Začinsku sol možete napraviti i od kombinacije soli i korice agruma. Koricu limuna, naranče ili drugog citrusa osušite i usitnite i pomiješajte u blenderu sa solju. Također možete koristiti i svježe naribanu koricu.

Sušene rajčice odlično se slažu sa solju. Rajčice možete sušiti sami ili kupiti već gotove i samljeti u blenderu uz dodatak soli. 

Dobra mješavina bit će i sa sušenim gljivama. Postupak pripreme je isti kao i kod drugih dodataka, a za još bolji okus pomiješajte različite vrste gljiva.

Za začinjavanje mesa za roštilj bit će sjajna mješavina soli, začina i mljevene kave. Ubacite malo kajenskog papra, sušenog čilija i dobit ćete odličnu suhu marinadu.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...