Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

KUHINJA OD POČETKA

Od A do Ž

Koje su to stvari koje su vam neophodne u kuhinji i s kojima možete skuhati baš svako jelo? Ako počinjete savijati svoje gnijezdo i slagati kuhinju od početka morate imati osnove. 

Da bi iz vaše kuhinje izlazile najukusnije delicije koje ćete spremiti bez pola muke jer imate sve što vam je od pribora potrebno i da biste ih mogli podijeliti s vašim dragim gostima, trebaju vam ove osnovne stvari.

Za početak nabavite lonce u kojima možete skuhati sve što vam srce poželi. Kad kupujete, odlučite koji su vam lonci potrebni pa onaj u kojem ćete kuhati gulaše mora imati deblje dno, lončić za mlijeko nećete koristiti za podgrijavanje vode i slično. Ukratko, trebate 2 veća lonca s poklopcima za juhu i za tjesteninu, 2 srednja lonca za umake, variva, kuhanje kobasica i hrenovki i slično i 2 manja lonca za umake, podgrijavanje mlijeka, za čaj.

Za pečenje složenaca dobro je imati vatrostalnu posudu za pečenje, a svakako vam treba lim za pečenje kolača i lim za pečenke i meso. Svakako kupite jednu veliku i jednu manju tavu. 

Kod pripreme hrane neophodni su vam noževi – za guljenje povrća, veliki i srednji za rezanje mesa te mali za ljuštenje i fino rezanje povrća. Tu je i pribor za kuhanje – lopatice za okretanje mesa, palačinki, vađenje tjestenine, velika žlica za serviranje, zaimača za juhu, gnječilica za krumpir i drvene kuhače.

Priprema namirnica zahtijeva i daske za rezanje – za početak kupite jednu veliku i jednu malu. Odaberete li prirodnije drvene ili plastične svejedno je, redovito ih čistite i na onoj na kojoj režete meso ne režite povrće i voće i obratno.

Trebaju vam i posude za miješanje, pranje voća i povrća poput salate, kelja, cvjetače. Najbolje su plastične u kojima ćete oprati salatu. Nisu veliki izdatak, a praktično je imati i manje zdjele za smjesu za pohanje. Za miksanje bjelanjaka, smjesi za palačinke i slično nabavite uske i visoke, a za pranje i ispiranje može i plića posuda.

Još neke stvari koje će vam zatrebati svakako su cjedilo – veće za tjesteninu i rižu i manje za mlijeko, otvarač za boce i otvarač za konzerve, cjedilo za agrume, ribež za sir, za korice limuna i slično te škare. Za prvu ruku najvažniji je aparat mikser, a dobro će vam doći i aparat za zagrijavanje vode.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...