Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

SPAR PEKARNICA

Od brašna do gotovog proizvoda

SPAR-ov Odjel pekarnice mjesto je gdje se šire najfiniji mirisi raznih kruhova i peciva. Sve to zahvaljujući činjenici da se peku na licu mjesta.

Tradicionalna priprema, probrani sastojci i vrijedne ruke pekara svakog dana daju 30 vrsta kruhova i peciva. Kako nam je otkrio Vlado Nestić, voditelj asortimana kruha i pekarskih proizvoda, tajna SPAR-ovih kruhova i peciva je korištenje kvalitetnih sirovina, pa se za pripremu koristi isključivo hrvatsko brašno, ali i pomno praćenje tehnoloških procesa. Naravno, svoj doprinos daju i vrijedne ruke pekara koje posebnu ljubav ulažu u pripremu kruha i peciva koje će se naći na našim stolovima.

Ono po čemu se SPAR ističe jest priprema kruha i peciva od početka do kraja na licu mjesta, odnosno sve što pronađete na Odjelu pekarnice proizvedeno je u vlastitoj proizvodnji od brašna i kvasca pa sve do gotovog kruha i odmah se stavlja na pult. Dakle, svježije ne može biti. A to pokazuju i dugački redovi vjernih kupaca koji jedva čekaju svoju toplu štrucu.

Kad je o ponudi riječ, ona je zaista raznolika. Najpopularniji su i dalje polubijeli i bijeli kruh od 700 grama, ali nalazi se tu čitav niz finih proizvoda. Gospodin Nestić otkrio nam je da i neke druge vrste kruhova sve više dobivaju na popularnosti, poput proteinskog kruha, onog s chia sjemenkama, bezglutenskog kruha, kruha sa sjemenkama, izbor je stvarno velik. Zahvaljujući pažnji koju posvećuju potrebama svakog kupca, u SPAR-u zaista možete pronaći kruh kakav poželite. 

No jedan biste svakako trebali probati. Međimurski kruh od 400 grama prava je poslastica. Uz njega, ističe se i kruh s heljdom, odnosno od heljdine kaše, a znamo da je ova namirnica dio tradicije u našim krajevima. Prepuna vrijednih nutrijenata, s razlogom se već stoljećima nalazi na našim stolovima.

Kako bi kupcima osigurao samo najmekši kruh fine hrskave korice, SPAR posebnu pozornost posvećuje sirovinama koje koristi. Veliku ulogu u pripremi ima i korištenje kiselih tijesta koja ubrzavaju proces, a kupcima osiguravaju uvijek svjež proizvod. Prirodna kisela tijesta obvezan su dodatak SPAR-ovih kruhova i peciva dajući im onu finu, meku sredinu i neodoljivo hrskavu koricu. U izradi su se počele koristiti i neke nove sirovine kako bi ponuda bila što bogatija. Pa se od tradicionalnih bijelih, polubijelih, kukuruznih i crnih kruhova došlo do dodataka poput chije, sezama, lana, krumpirovih pahuljica i brojni drugi.

A posebno je važno istaknuti i to da SPAR-ovi kruhovi i peciva imaju i smanjen udio soli pa on iznosi 1,4 posto. Time je prihvaćena preporuka Svjetske zdravstvene organizacije i EU, a sol nije zamijenjena drugim aditivima. Stoga možemo bez brige uživati u ovim neodoljivim proizvodima i otkrivati nove okuse.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...