Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

BOŽIĆNE SLASTICE

Okusi svijeta

Sigurno već imate listu božićnih kolača koje ćete poslužiti svojim gostima. No zašto ne biste napravili mali zaokret i pripremili neku svjetsku deliciju koja će vas osvojiti svojim okusom.

Priprema blagdanskih kolača sa sobom uvijek nosi listu provjerenih recepata koje vjerojatno pripremate svake godine. Zašto ovog puta ne biste istražili novi teritorij i isprobali neku od tradicionalnih svjetskih slastica. Panettone, stollen, orahnjaču i makovnjaču vjerojatno već znate, ali postoji cijeli niz božićnih kolača koji će oduševiti sve.

Egipat

Iako ne biste rekli, ali i ova arapska zemlja ima blagdansku slasticu. Basbousa je kolač baziran na grizu i kokosu i preliven sirupom. Osim što je jako ukusan, također je i jednostavan za pripremu. Osobito je popularan na Bliskom istoku i u nekim dijelovima Europe, a za još bolji okus možete poslagati bademe po površini.

Italija

Uz panettone, panforte je još jedna božićna delicija iz ove sredozemne zemlje. Sličan voćnom biskvitu, također sadrži puno voća i orašastih plodova. No umjesto biskvita, često se bazira na čokoladi. Možete ga posuti šećerom, ali i jesti tijekom cijele godine.

Japan

I ova dalekoistočna zemlja ima omiljenu blagdansku slasticu. Zove se mochi i bazira se na rižinoj pasti. Najčešće se priprema za Novu godinu, no može ga se pronaći tijekom cijele godine u različitim verzijama, od sladoleda pa sve do juha. S obzirom na to da je rižinu pastu lako oblikovati, ovi kolačići dolaze u različitim oblicima i bojama, a često sadrži i punjenje.

Španjolska

Ova topla zemlja ima fantastičan desert za blagdane. Riječ je o turronu, slatkišu od bjelanjaka, meda i badema. Može biti nešto tvrđi ili mekan, a odlično paše uz kavu. Tradicionalnu verziju možete obogatiti i dodacima poput čokolade, suhog voća i slično.

Danska i Norveška

Osim što ih povezuje most, Dansku i Norvešku povezuje i ukusan kolač kransekake. Najlakše ga je opisati kao niz prstenastih biskvita složenih jedni na druge, a samo ime znači 'kolač u obliku vijenca'. 

Poljska

Poljski cheesecake sernik osobita je poslastica. Radi se od prhke kore i nadjeva od kvark sira koji se zatim peče. Možete mu dodati i različite dodatke poput komadića čokolade, aroma i slično.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...