Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Sladoled

Osvježenje za ljetne dane

Ledeni užitak koji obožavaju svi – od djece do onih najstarijih, oduševljava već stoljećima. Sladoled budi asocijaciju na nešto privlačno i ukusno, a brojni okusi čine ga još primamljivijim

Kad biste u bilo koju tražilicu upisali riječ sladoled, vjerojatno bi vam se izlistalo bezbroj stranica za taj najpopularniji osvježavajući desert. Njegova povijest seže još iz doba starog Egipta, a Rimljani su ga također jako voljeli, pogotovo ozloglašeni car Neron koji je imao hirove dostojne zvijezde pa je naredio svojim podanicima da mu donesu led s planina i pomiješaju ga s najboljim voćem.

Sladoled nije bio stran ni u Kini, osobito za vrijeme dinastije Tang, da bi u srednjem vijeku povratkom Marka Pola na Stari kontinent Italija postala dom  sladoleda. S godinama i stoljećima njegov se okus poboljšavao i modificirao, a bio je veliki hit i na francuskim i talijanskim dvorovima u 16. stoljeću.

Tek kad se sladoled počeo prodavati u kornetu i na ulicama postao je jedna od najpopularnijih poslastica u cijelom svijetu. Njegova popularnost ne jenjava ni danas, a mnoštvo novih i neodoljivih okusa privlači nove obožavatelje.

SPAR se može pohvaliti širokom ponudom sladoleda vlastite robne marke – od Premium sladoleda, poput okusa karamele i pekan oraha, free from sladoleda namijenjenih svima onima koji su intolerantni na gluten i laktozu, kremastih ledenih užitaka iz linije DESPAR, Vitalovih sladoleda od soje idealnih za one koji paze na uravnotežen unos hranjivih tvari u organizam, Natur*pur bio sladoleda od kave koji spaja dva omiljena užitka, a za sve one koji žele provjerene proizvode bez životinjskog porijekla tu su Veggie sladoledi s neodoljivim okusima lješnjaka, vanilije i nugata. 

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...