Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

PRAVI ODABIR

Pijte tekućinu iz dobre boce

Muku mučite s dovoljnim unošenjem tekućine u organizam tijekom dana i odlučili ste nabaviti dobru bočicu. No kako odabrati pravi materijal? Mi znamo!

Upozorenja o važnosti unošenja tekućine ne moramo naglašavati. Osam čaša vode dnevno količina je koja će vas hidratizirati i osigurati optimalno funkcioniranje organizma. No kada smo u pokretu, čaša vode nam baš i nije uvijek dostupna. Zato su tu praktične bočice za vodu koje će osigurati da baš bilo gdje i bilo kad imamo potrebnu količinu vode. Najčešće su one plastične, ali u novije vrijeme sve su popularniji i drugi materijali. Pa krenimo.

Staklene bočicena vrhu su liste onih poželjnih. Osim što se 100 posto mogu reciklirati, također tekućini neće promijeniti okus. Zbog vrste materijala ne otpuštaju u tekućinu štetne čestice, što je nekad kamen spoticanja kod bočica za vodu. Zbog materijala izrade nešto su osjetljivije pa zato uglavnom dolaze sa silikonskim dodacima koji sprječavaju klizanje. Kako je boca prozirna uvijek vidite koliko vam je tekućine ostalo, a dodatni plus je i to što ju možete prati u perlici suđa. Zbog stakla može biti nešto teža, ali i lomljiva pa je potreban oprez.

U posljednje su vrijeme popularne i bočice od nehrđajućeg čelika. U odnosu na staklene nešto su lakše i jeftinije, također ne otpuštaju štetne čestice u vodu i mogu se reciklirati. S obzirom na to da su izrađene od metala, dosta su izdržljive i otporne na udarce, a često dolaze i u termo varijanti. Neće upiti arome napitka koji sadrže pa u njima možete držati sve od vode preko soka pa do kave i čaja. Dovoljno ih je samo nakon korištenja isprati. Ipak, može biti nešto teža zbog materijala izrade, a neki primjećuju male promjene u okusu.

Sljedeće na popisu su bočice od bakra, koje su veliki hit. One su već dugo dio ayurvedske medicine zbog niza dobrobiti. Naime, bakar ima sposobnost pročišćavanja vode pa ona ne sadrži neželjene elemente. Poklonici ayurvede vjeruju kako voda iz bakrenih bočica pročišćava tijelo i um, pomaže probavi i usporava starenje. Vodu je najbolje ostaviti tijekom noći u bakrenoj posudi i popiti ujutro. Za njezino djelovanje bit će dovoljno dvije do tri čaše vode dnevno. U ovim bočicama ipak je najbolje čuvati samo vodu kako bi se izbjegle potencijalne reakcije, a bakar s vremenom može promijeniti boju. To ćete spriječiti tako da bočicu ili posudu istrljate solju i limunovim sokom.

Među najpopularnijima su zasigurno plastične bočice. Iako su u prošlosti izazivale kontroverze zbog sastojka BPA, danas se one rade od suvremenih materijala koje ne sadrže taj sastojak. Današnje plastične bočice rađene su od kvalitetnije plastike i dolaze u čitavom rasponu boja i oblika. Iznimno su praktične i lagane, otporne su na udarce, no neka plastika ipak može puknuti pri padu. Nedostatak im može biti nezadržavanje temperature tekućine, no uz koju kockicu leda to neće biti problem.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...