Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

TOP TRIKOVI

Pirovi krutoni i krušne mrvice u sasvim novoj ulozi

Krutoni su dobro poznati sastojak salata i juha. Krušne mrvice pak nezaobilazan sastojak u paniranju. Ovog puta dajemo im sasvim novu ulogu. Posebnu finu dozu daje im pir i SPAR Natur*pur potpis.

Pir, jedna od najstarijih vrsta žitarica sve više osvaja naše kuhinje. Sve je češći gost naših variva, salata i brojnih jela u izvorom obliku žitarice. No sve više se koriste i proizvodi od pira, kao što su brašna, tjestenine, pahuljice i brojni drugi. Jedan od glavnih razloga je njegovo bogatstvo nutrijentima kojima zbilja obiluje. Mnoštvo vitamina, minerala, bjelančevina naći će se na vašem tanjuru zahvaljujući odličnom piru. 

Uz odličnu ponudu SPAR-ovog brenda Natur*pur s lakoćom ćete pronaći idealan proizvod za sebe. No ovog puta prednost dajemo krutonima i krušnim mrvicama. Iako ih u jelima koristimo na neke uobičajene načine, odlučili smo im dati novo lice i predstaviti ih u sasvim novoj ulozi.

KRUTONI KAKVE NE POZNAJETE

Ovaj hrskavi dodatak najčešće nalazimo u salatama, a Cezar salata bez njega nije to. Krutoni su nezaobilazni i u kremastim juhama kojima daju posebnu dimenziju i teksturu. No krutone možete iskoristiti na bezbroj novih načina. U doručak će se savršeno uklopiti dodate li ih u kajganu dok je još kremasta. Na taj ćete način zamijeniti kruh, a kajgana će dobiti posebno zanimljivu teksturu. Krutoni će se odlično snaći i u nadjevima za perad ili pak fine mesne rolade. Nadjevu će na taj način dati kompaktnost. Volite li chilli con carne, probajte mu dodati i krutone, oduševit ćete se. Voljet će ih i palenta, a pospete li ih omiljenim začinima, dobit ćete fantastičnu grickalicu.

DRUGAČIJE KRUŠNE MRVICE

Krušne mrvice također su standard u kuhinji. Omiljenih pohanaca bez njih jednostavno nema. Neki kuhari ih i koriste pri pečenju kolača za posipavanje kalupa kako se tijesto ne bi zalijepilo. No njihova uloga je puno šira. Pomiješate li krušne mrvice za začinima i parmezanom, dobit ćete odličan posip za tjesteninu, i onu zapečenu i bolonjez. Možete ih dodati i u kremaste juhe kako biste ih zgusnuli. Talijanske domaćice krušne mrvice vole koristiti i za posipanje pizze koja tako dobiva sasvim novu dimenziju okusa. 

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...