Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

MALI TRIKOVI

Pripremite tijelo za proljeće

Zimu uskoro ostavljamo za sobom i dočekujemo toplo proljeće. A upravo sada idealno je vrijeme da počnete razmišljati o promjenama u svom životu. Odbacite zimske navike i pripremite se za proljeće.

Tijekom zimskog perioda zavukli smo se pod dekice, jeli tešku hranu, fizičke aktivnosti sveli smo na minimum, a sada je vrijeme da to promijenimo. Ovaj je period idealan da počnete razmišljati o malim promjenama kako biste proljeće dočekali u punoj snazi. Ne brinite, nisu u pitanju drastični rezovi, već mali koraci koji će vam prijelazni period učiniti lakim. Važno je samo da u pripremu uključite i svoje tijelo i um jer jedno bez drugoga ne ide.

Za početak, zaboravite na tešku hranu i okrenite se sezonskim namirnicama. Dolaskom proljeća tržnice i police trgovina sve su bogatije svježim voćem i povrćem, osobito zelenim lisnatim. Iskoristite ih i svome tijelu ponudite svježu dozu vitamina i minerala. Salate, proljetna variva, ukusne kombinacije povrća i proteina dat će vam energiju i probuditi vas iz zimskog sna.

Nakon zimskog perioda hibernacije vaše tijelo žudi za laganim detoksom. Voda s limunom idealno je rješenje za razbuđivanje i rješavanje kilograma nakupljenih tijekom zime. Ovaj napitak, osim ujutro, možete piti i tijekom cijelog dana kako biste se redovno hidratizirali. Najbolje će djelovati s vodom sobne temperature pa ne pretjerujte s hladnoćom.

Nakon što ste posljednje mjesece proveli ušuškani pod dekicu, vrijeme je da se pokrenete. Dovoljna će biti lagana šetnja prirodom ili čak do posla. S obzirom na to da su nam topli dani pred vratima, bilo bi šteta ne iskoristiti ih. Dobar način vraćanja u formu bit će i vožnja biciklom. Osim ako niste zagriženi biciklist koji se vozi 365 dana u godini, proljeće je savršen trenutak za početak vožnje na dva kotača. O uštedi ne moramo niti govoriti.

Poznato nam je kako tmurni i hladni dani mogu u nama izazvati blagu depresiju (poznatu i kao SAD poremećaj), a sada je trenutak da napravite malu generalku. Otpustite sve što vas je tištilo, ili barem pokušajte (znamo da nije lako). Pokušajte se fokusirati na ovdje i sada, a više sunčanog vremena ionako nam automatski poboljšava raspoloženje. Izađite van, družite se i barem nakratko zaboravite na brige.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...