Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Ljekovito

Prirodna mineralna voda izvor je dobrog zdravlja

Ljekovita svojstva prirodnih mineralnih voda ljudi su koristili od davnina. Povećana koncentracija mineralnih elemenata u takvoj vodi pozitivno utječe na zdravlje.

Mineralna voda, ovisno o količini soli i drugih kemijskih spojeva, često se dijeli na nekoliko vrsta. Obična stolna mineralna voda dobra je za svakodnevnu konzumaciju jer sadrži manju količinu mineralnih elemenata, ima lagano slankasti okus i nema mirisa. Dobro utažuje žeđ, stimulira rad probavnog sustava i želuca te ubrzava metabolizam.

Često se konzumacija mineralne vode preporučuje ljudima koji prate režim određene dijete jer preko mineralnog sastava vode organizam dobiva potrebne nutrijente.

Skupine ljekovitih mineralnih voda sadrže veću količinu mineralnih soli na litru vode. Njih se ne smije konzumirati svakodnevno nego samo kraće vrijeme po preporuci liječnika za postizanje određenog terapeutskog učinka na zdravlje.

Ovisno o sastavu, ove vode imaju različit učinak na organizam. Tako mineralna voda obogaćena kalcijem i magnezijem poboljšava stanje živčanog sustava i metabolizam. Dobar je dodatak kod dijeta za mršavljenje jer povećava izgaranje masnih naslaga u organizmu i uz to nadopunjuje manjak mineralnih elemenata.

Voda s magnezijem ima umirujući učinak, smanjuje utjecaj stresa, poboljšava rad mozga i koncentraciju. Vode koje sadrže više natrija poboljšavaju opće stanje organizma i normaliziraju količinu natrija i kalija u organizmu. Ali prekomjerna upotreba takve vode stvorit će dodatno opterećenje na bubrege i jetru. 

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...