Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

NUTRITIVNO BOGATI ULOVI

Ribarnica kao izvor zdravlja

Bila ona morska ili slatkovodna, riba treba biti sastavni dio svačije prehrane. U SPAR ribarnicama pronađite veliki izbor svježe ribe i morskih plodova.

Iako smo mediteranska zemlja koja obiluje i slatkim vodama, Hrvati nisu toliko česti konzumenti ribe i morskih plodova. No dobra je vijest da polako, ali sigurno razvijamo svijest o važnosti ovih namirnica o čemu govori i konstantan rast prodaje u SPAR-ovim ribarnicama. 

Osim slatkovodnih i morskih riba, odjel SPAR ribarnice svakodnevno nudi i mnoštvo morskih plodova. Šaran se pokazao kao jedna od omiljenih riba SPAR-ovih kupaca, a tome pridonose bazeni za živog šarana koji se nalaze u nekoliko prodavaonica u kontinentalnom dijelu zemlje. Uz šarana, kupci se vrlo često odlučuju i za odrezak lososa, a omiljena im morska riba dolazi iz uzgoja jer njezina ponuda ne ovisi o vremenskim uvjetima te ju je lako svakodnevno pronaći na Odjelu ribarnice. Kako biste svojoj obitelji pripremili svježu i ukusnu ribu, SPAR se pobrinuo da se ona ulovljena u Jadranskom moru dostavi na Odjel ribarnice u roku od 6 do 24 sata, a ona iz Norveške za najviše 3 dana.

Plava je riba najzdraviji izbor, a posebno je preporučljivo u prehranu uvrstiti srdele. No osim njih, izuzetno zdrava i ukusna riba je trlja, koja je za razliku od srdele dostupna kroz čitavu godinu. Ova mala riba izuzetno je cijenjena zbog svog jedinstvenog okusa koji dolazi iz velike količine joda koju ima u sebi te mekanog i sočnog mesa.

Uz veliki izbor ribe, u SPAR ribarnicama pronaći ćete i delicije kao što su kamenice, rakovi, kozice i škampi. Rakovi se prodaju isključivo živi, a svježinu škampa i kozica najlakše ćete prepoznati po svijetlonarančastoj, odnosno ružičastoj boji.

Na raspolaganju vam stoji i usluga čišćenja ribe, no nije na odmet ponoviti zlatne korake kako biste uspješno taj posao obavili kod kuće. Ljusku nožićem čistite u smjeru od repa prema glavi, odnosno u suprotnom smjeru rasta ljuski. Utroba se vadi od opne, od glave prema repu, a vrlo je važno pripaziti da mjehur ostane čitav jer će u suprotnom meso poprimiti gorak okus. Iako se škrge u pravilu vade iz ribe, to nije nužno jer njihovo ostavljanje ne utječe na okus mesa.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...