Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

KLASICI VRTOVA HRVATSKE

Sva raskoš omiljene zimnice

Kad nam na vrata zakucaju hladni dani, s njima dolaze okusi omiljene zimnice. Zahvaljujući brendu Vrtovi Hrvatske, više ju ne morate pripremati sami, dovoljno je odabrati omiljenu teglicu.

Priznajmo si, nismo svi baš pretjerano spretni u pripremi zimnice. Ili nemamo vremena ili je problem u manju prostora gdje bismo ju spremili. No to više nije problem jer na policama SPAR-a možete pronaći zimnicu s pravim domaćim okusom. I pripremljenu s jednako toliko ljubavi. Naravno, riječ je o brendu Vrtovi Hrvatske koji vam s domaćih OPG-ova donosi samo najbolje okuse voća i povrća. Dolaskom jeseni, u ponudu se uključilo i omiljeno nam ukiseljeno povrće. Pripremljeno od najboljih plodova vrhunske kvalitete, s brigom i pažnjom kako bi na vaše stolove stigao vrhunski proizvod. Okusi zimnice bit će baš kao onaj iz djetinjstva, a vi možete biti sigurni da birate samo najbolje.

A kad je o zimnici riječ, obožavamo klasike – ciklu, turšiju, a sve češće se okrećemo i dobroj staroj repi. Obožavamo ih na salatu, grickati „za pod zub“, a kombinacije variva i repe uvijek se dobro podsjetiti.

Nekad nezaobilazan dodatak jelima naših starih zasigurno je bila repa. Na neko vrijeme ona je nestala, ali ju danas opet sve češće susrećemo na našim tanjurima. Pomalo neobičnog okusa, istovremeno i osvježavajuća i ljutkasta, prava je jesenska namirnica. Bilo da ju jedete na salatu ili pak u starom klasiku s grahom, repa zaslužuje da iznova otkrijete sve njezine čari.

Kad je o kiselim salatama riječ, jesen bez turšijene može. Odlična mješavina ukiseljenog svježeg povrća donosi raznolike okuse za sve, a savršeno je hrskavo da ga možemo grickati i samostalno. Iako za neke možda neobična kombinacija plodova, kad ju jednom probate teško ćete joj odoljeti.

Kraljica među zimnicama zasigurno je cikla. Slatko-kisela, fantastičan je dodatak mesnim jelima, varivima, a zgodno je to što i njezin sok možete popiti. Znamo da nestaje u trenu, zato je uvijek dobro nabaviti što veću količinu. Voljet će ju i mladi i stari, a osim kao prilog, isprobajte i neke druge kombinacije.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...