Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

SVAKI DAN JEDNO JAJE

Sve verzije jajeta

Čak i najuobičajeniji načini pripreme uskrsnog jela mogu se „začiniti“ i evo novog obroka.

Jaja su oduvijek simbol proljeća, novog života, plodnosti, rođenja i obilja. Zato svakog Uskrsa bojimo jaja i pretvaramo ih u prekrasne pisanice koje ukrašavaju naše stolove. Iako ih za taj blagdan pripremamo na klasičan način, sada je idealan trenutak da otkrijete novu verziju uskrsnog obroka.

Jaja su prije svega zahvalna  i praktična namirnica jer ih možete pripremiti brzo i jednostavno. Jaje na oko, omlet ili meko i tvrdo kuhana jaja pravi su klasik, ali poširate li jaje i dodate mu avokado na krišku raženog kruha odjednom će doručak biti jedna nova i lijepa priča. Sve je popularnija i kombinacija jaja i umaka od rajčica i pečene paprike. U pelate dodajte papriku koju ste nakon pečenja očistili i ogulili, a dodavanjem maslaca i začina dobit ćete novo jelo. Poseban je trik u umaku napraviti udubine u koje ćete razbiti jaja. 

Tu su i jaja Benedict s umakom holandez i zacijelo najpopularniji doručak na svijetu. A ono „obično“ jaje na oko oplemenite jogurtom pomiješanim s limunovim sokom – ispečeno jaje prebacite u umak pa poslužite na kruhu. Možda je nekome avantura napraviti savršeno poširano jaje, ali ne posustajte – sve je stvar prakse. 

Uostalom, dajemo vam još nekoliko ideja koje će vas, vjerujemo, oduševiti a u kojima glavnu ulogu ima jaje. Odličan prijedlog su jaja u kruhu koja će na blagdanskom stolu izgledati jako efektno, a o okusu da ne pričamo. Jer jaja se sjajno snalaze i u kombinacijama u kojima ih niste mogli niti zamisliti. Obavezno probajte, oduševit ćete se!

Kod nas su svetkovine nezamislive bez punjenih jaja pa vas podsjećamo na recept koji ne traži mnogo vremena, a mami uzdahe oko stola. Proljetno povrće špinat dio je bezmesnog ručka, a savršen je u kombinaciji s pohanim kruhom ili jajetom na oko – to je doručak koji svi vole. Zapravo, nema dobrog hladnjaka bez jaja, a ni kućanstva u kojem se jaja ne jedu često. Osim u kolačima svakako ih koristite u loncima, tavicama i u kombinacijama jer jaje zaslužuje vašu pažnju. A pazite li posebno na to što konzumirate, birajte ona obogaćena omega-3 masnim kiselinama ili iz podnog uzgoja koja potražite u SPAR-u.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...