Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

MED

Tekuće zlato

Med daje i čuva zdravlje, ljepotu i važan je član svakoga kućanstva. Njegovih je dobrobiti mnogo, ali jako je važno da je med kvalitetan i provjerenog porijekla. Upravo takav može se pronaći na policama SPAR-a, a dolazi iz pčelinjaka VARŽAK MEDA. 

Med se nikada, baš nikada ne može pokvariti pa je onaj star nekoliko tisuća godina i dalje jestiv. To jako dobro znaju u obiteljskoj tvrtki koja se medom i pčelama bavi više od 30 godina, još otkako je Antun Varžak u selu Vrbovo Posavsko počeo s pčelinjakom od tridesetak LR košnica. Svoju je ljubav prema pčelama prenio na cijelu obitelj pa je pčelinjak narastao na 500-tinjak košnica, a pčelarstvo i medarstvo postali su obiteljski posao. 

U VARŽAK MEDU već desetljećima ulažu svoje zaista veliko znanje, trud i pažnju medu, jer žele uvijek ponuditi vrhunski proizvod. Kontrola cjelokupnog procesa, od košnice do police, jedini je način da se dobije vrhunski proizvod. U procesu kontrole kvalitete sve je važno, i čime su liječene pčele i kakav je proces pakiranja. 

Proizvodnja meda započinje u košnici i to je najzanimljiviji dio priče o nastanku ovog vrijednog proizvoda jer zaista je fascinantan način na koji pčele sakupljaju, obrađuju, skladište i čuvaju med u košnici. Drugi dio proizvodnje meda odvija se u pogonu i jednako je važan jer neadekvatnim procesom obrade med se može – obezvrijediti. Grijanjem meda iznad 40 °C uništavaju se enzimi, gubi karakterističan okus i aroma, med potamni, gube se nutritivne vrijednosti poput aminokiselina, minerala, vitamina, enzima, antioksidansa, odnosno sve što je dobro za naše zdravlje. 

Med se najopćenitije dijeli u dvije kategorije: kontinentalni i primorski. VARŽAK MED temelji se na kontinentalnim vrstama meda jer ga kupci najviše prepoznaju i traže, ali imaju i neke vrste manje karakteristične za naše područje poput meda od korijandra i timijana. Medeno bogatstvo Varžakovih stiže iz 300 košnica, ali i od brojnih kooperanata, dok broj pčelinjih zajednica varira iz godine u godinu, ovisno o vremenskim prilikama. 

Domaći proizvodi provjerene kvalitete i proizvodnje stalna su ponuda na SPAR-ovim policama. Svoje mjesto pronašao je i VARŽAK MED. Sa SPAR-om surađuju od prvoga dana, suradnja se razvija na obostrano zadovoljstvo, a rezultirala je i rastom VARŽAK MEDA. To cijene i kupci koji su prepoznali kvalitetu koja je jedan do bitnih sastojaka svakog proizvoda. 

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...