Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Kreativno

Ukusni božićni darovi

Kreativnost se posebno cijeni, a najbolje pokazuje u kuhinji. Zato ovih blagdana iznenadite svoje najmilije slatkim darovima.

Najljepši su darovi oni u koje ste uložili razmišljanje i trud. I dok je najpraktičnije svakome kupiti sitnicu, najveći znak pažnje pokazat će dar koji ste pripremili sami. A kako je poznato da ljubav ide kroz želudac, najbolji će darovi doći u jestivom obliku. Zapakirani u slatke paketiće od celofana koje ćete vezati mašnicom ili u limenu kutiju koja podsjeća na bakinu smočnicu, oduševit će i velike i male.

Suhi kolačići i keksi klasika su koja je postala tradicionalan dio blagdanskih slastica. Kiflice od vanilijerustikalni medenjaci najviše će razveseliti starije članove vaše obitelji. A za one koji vole jače okuse pripremite kolačiće s đumbirom. U formi borića odisat će pravim prigodnim duhom, a ukusni raspucanci bit će efektni zapakirani u prozirnom celofanu. Još jedan od omiljenih sastojaka blagdanskih slastica je aromatični cimet, a u formi zvjezdica bit će odlična nadopuna borićima od đumbira. Ako ste spretni u pripremi kolačića, upustite se u avanturu pripreme i nešto zahtjevnijih darova. Božićni keksi koje ćete dekorirati ocaklinom i orasima pokazat će vaš talent i razveseliti primatelja. Za potpuni dojam pripremite i po nekoliko vrsta kolačića i kombinirajte ih u darovima.

Ako vaši bližnji više vole zalogaje na bazi čokolade, slatke kuglice i tartufi bit će pun pogodak. Za malo starije pripremite varijante s viskijem ili likerom od naranče, a za najmlađe se poigrajte kuglicama od čokolade ili slatkim čokoladnim lizalicama koje možete dekorirati po želji. 

No za efektan jestivi poklon ne morate se sami upuštati u pripremu. Ljubiteljima kuhanja savršen će dar biti i zanimljiva staklenka u koju ćete staviti sve suhe sastojke za slatki zalogaj. Na nju možete privezati rukom napisane mokre sastojke i postupak pripreme. Tako pripremljena teglica može stajati neko vrijeme, a količinu sastojaka uvijek možete prilagoditi njezinoj veličini. Naravno, jedan od najklasičnijih božićnih deserta, voljene fritule, odličan su izbor za ovakav dar.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...