Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

FREE FROM

Ukusno, a bez glutena i laktoze

Kad su u pitanju posebne prehrane potrebe, SPAR donosi rješenje s potpisom free from. Bogata linija proizvoda bez glutena i laktoze oduševit će i one koji teže nešto lakšoj prehrani.

Nekada je potraga za proizvodima namijenjena osobama s osjetljivošću na gluten i/ili laktozu bila gotovo nemoguća misija. Danas je pak izbor proizvoda puno bogatiji, a njihova dostupnost puno lakša. Bez obzira na to imate li posebne prehrambene potrebe, izbjegavate li namjerno laktozu i/ili gluten ili jednostavno tražite malo olakšanje za svoj organizam, linija free from ima odgovor na sve potrebe. Stvoren u suradnji s vodećim austrijskim liječnicima i prehrambenim stručnjacima te u skladu s internacionalnim smjernicama za bezglutenske proizvode, ovaj asortiman proizvoda provjerene je kvalitete.

Osjećate li često nadutost, slabost ili umor, uz proizvode free from osjećat ćete olakšanje uključite li u prehranu namirnice bez glutena, ali i laktoze. Namirnice bez ovih sastojaka također su odličan izbor i za detoksikaciju organizma i to bez velikih odricanja pa je to odličan razlog da ih na svoj meni uvrste i osobe bez intolerancija. Kako bi prepoznavanje bilo lakše, free from proizvodi na ambalaži imaju oznake prekrižene pšenice za proizvode bez glutena, odnosno oznaku prekrižene boce mlijeka za one bez laktoze.

Kad je o izboru riječ, među asortimanom koji uključuje više od 60 proizvoda bez laktoze i/ili glutena lako ćete odbrati baš sve što vam treba. Čokolade, müsli, razne vrste tjestenina, tost, mlijeko i razne mliječne proizvode, sladoled, cappuccino, kruhove, kekse, pudinge, ma što god vam srce poželi. Zanimljivo je spomenuti i da free from čokolade nose oznaku Fairtrade što znači oblik nadzirane trgovine u cilju promicanja održivog uzgoja i pomaganja proizvođačima u zemljama u razvoju da postignu bolje uvjete trgovanja. Pravedna trgovina zagovara plaćanje više cijene izvoznicima, kao i poboljšane društvene i ekološke standarde. Tako je užitak u ovim proizvodima dvostruko zagarantiran – uživate u bogatom okusu namirnica i činite dobro.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...