Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Savjet dana

Uštedite vrijeme

Oslobodite si što više vremena za druženje s najbližima tako da hranu pripremite unaprijed i imate spremno za konzumaciju u narednih nekoliko dana. Donosimo ideje što spremati i savjete koliko koja hrana može stajati u hladnjaku, provjerite!

Kad razmišljate o hrani koju možete konzumirati kroz nekoliko dana, svima najčešće na pamet padaju klasici poput grah variva, punjenih paprika, sarme, no postoji još čitav niz raznovrsnih jela koja je bez straha moguće jesti i po nekoliko dana.

Juhe i različite vrste variva definitivno spadaju u tu kategoriju. Ona su dobra za konzumaciju i do 4 dana ukoliko se u roku od 2 sata nakon kuhanja pohrane u hladnjak. Kako biste osigurali da što duže traju nakon kuhanja, razdijelite ih u manje posudice i kad postanu mlake stavite u hladnjak bez poklopca, a njega dodajte tek kad jelo bude u potpunosti ohlađeno.

Različiti umaci za tjestenine, palentu ili rižu na jednaki način pohranite kao juhe ili variva. Ono sto vam preporučujemo jest da prilog skuhate svaki dan kako bi jelo bilo ukusnije, no čak i kad to niste u mogućnosti, i njih je ohlađene moguće čuvati do tri dana.

Isto pravilo i duljina trajanja vrijede i za sve vrste mesa bez obzira na način na koji je meso pripremljeno i o kojoj vrsti mesa se radi. Dakle, pečena teletina, pohana puretina ili piletina u umaku, zaista nije važno, bitno je jelo ohladiti i u roku od 2 sata pohraniti u hladnjak. 

Ljubitelji kuhanih jaja odahnuti će kad saznaju da njih bez ikakve bojazni u hladnjaku mogu čuvati i konzumirati unutar čak 7 dana. Stoga, ako ste u strci s vremenom, a ne želite preskakati doručak, ovo je odlično saznanje. Skuhajte si tucet jaja i konzumirajte ujutro tijekom čitavog tjedna.

Jedina hrana koju zapravo nikad i ni u kojem slučaju ne biste smjeli ostavljati za dan nakon su sushi i školjkaši pripremljeni na bilo koji način. Kod ove vrste namirnica time biste riskirali trovanje hranom s vrlo neugodnim posljedicama.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...