Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

NAJVAŽNIJA TEKUĆINA

Voda za um i tijelo

Važnost redovne hidratacije i pijenja vode ne možemo dovoljno naglasiti, no jeste li se zapitali zašto je ona toliko važna? Mi znamo odgovore i otkrivamo baš sve o vodi.

Ona čini većinu našeg organizma, čisti ga i bez nje naprosto nema života. Bez vode ne možemo samo nekoliko dana, dok primjerice bez hrane možemo puno duže. Redovitim pijenjem vode čistimo organizam, hidratiziramo ga i osiguravamo mu normalno funkcioniranje. No zašto je toliko važno piti dovoljnu količinu vode?

Za početak, može utjecati na pojavu određenih bolesti, odnosno spriječiti ili umanjiti njihovu pojavu. Neka su istraživanja pokazala do unošenjem dovoljne količine vode možemo utjecati na pojavu nekih zloćudnih bolesti. Tako redovitim pijenjem vode navodno možemo smanjiti pojavu karcinoma dojke, debelog crijeva i mjehura.

Voda također utječe na naše raspoloženje i poboljšava ga. Naime, dehidracija kao pojava nedovoljnog pijenja vode može utjecati na naše raspoloženje i učiniti nas razdražljivima i zbunjenima. Ispijanjem većih količina vode tijekom dana izbjeći ćete dehidraciju, a time ćete jasnije razmišljati i osjećati se sretnije.

Ako ste ikad pokušali izgubiti pokoji kilogram viška, jedno od osnovnih pravila na koje ste naišli sigurno je bilo i unošenje potrebne količine vode. Naime, ponekad kad smo gladni zapravo smo žedni. Redovitom hidratacijom smanjit ćete apetit i osjećaj gladi, a time i utjecati na mršavljenje.

Za zdrav organizam potrebno je i redovito izbacivanje štetnih tvari. U tome nam pomaže voda koja potiče znojenje i mokrenje koji su glavni načini izbacivanja nakupljenih toksina. Nedovoljnim unošenjem vode štetne tvari se nakupljaju u organizmu, ne izbacuju se, a kao posljedica se mogu javiti različite tegobe.

Svi koji su se barem jednom susreli s glavoboljom znaju da ona nije nimalo ugodna. No zasigurno vam nije palo na pamet da glavobolja može biti posljedica dehidracije. Redovitom konzumacijom vode ona se može spriječiti, a sljedeći put kad vas zaboli glava popijte čašu vode.

Koža je naš najveći organ koji nas štiti od vanjskih utjecaja. Redovita hidratacija utječe na njezinu teksturu, elastičnost i održava stanice kože. Voda također pomaže koži u regulaciji tjelesne temperature znojenjem pa svakako pijte dovoljne količine ove važne tekućine.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...