Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

ZIMSKI NAPITCI

Za topli ugođaj i dobro raspoloženje

U hladnim zimskim danima čeznemo za toplinom i domaćom obiteljskom atmosferom. Topli napici poput čaja i vruće čokolade efikasno će nam podići raspoloženje i u nama pobuditi najnježnije osjećaje.

S padom temperature i sve kraćim danima, u nama raste želja da u dnevnu rutinu uključimo više toplih napitaka. I dok kavu i klasične čajeve pijemo kroz cijelu godinu, zima traži njihovu nadogradnju ili čak neke nove okuse koje ne konzumiramo tako često.

Najpopularniji okusi zimskih napitaka dolaze u formi toploga kakaa i vruće čokolade, punčeva i naravno kuhanog vina. No i klasičnu kavu i čaj možete oplemeniti novim okusima koji će idealno pasati u hladnim danima. Zato idući put kad budete kuhali kavu, u nju dodajte malo cimeta ili arome vanilije koji će oplemeniti njen okus i podsjetiti vas na božićno jutro. 

A kako biste dobro poznat okus crnog čaja podigli na višu razinu, oplemenite ga aromama cimeta, anisa i kardamoma. Zbog snažnih aroma, crni papar i klinčić možete dodati u vrlo malim količinama direktno u šalicu. Ako preferirate nježne okuse, dodajte mu mlijeko ili slatko vrhnje, a ako želite jak okus, dodajte mu rum.

Latice ruža savršen su dodatak kako crnom, tako i zelenom čaju. Ova kraljica cvijeća oplemenit će prirodnu aromu čaja. Čaj aromatiziran ružom ima zagrijavajući učinak. Okus zelenog čaja idealno nadopunjavaju i kriške limuna ili ploškice đumbira, listići metvice i malo meda. A dodati mu možete i nekoliko kapi arome vanilije ili cvjetova jasmina.

Za puniji okus tople čokolade, u pripremi možete koristiti i slatko vrhnje ili u šalicu dodati štapić cimeta koji će postupno puštati nježnu aromu. A ako više volite okus vanilije, pri kuhanju dodajte sredinu iz mahune. No pripazite da ne pretjerate kako vanilija ne bi u potpunosti preuzela okus, dovoljna će biti količina koja stane na vrh noža. Na isti način začiniti možete i kakao te mu dodati sljezove kolačiće ili tučeno slatko vrhnje posuto čokoladnim mrvicama ili prahom. Ako ste željni isprobavanja novih okusa, svakako isprobajte toplu čokoladu i kakao s dodatkom praha čili papričica ili osvježavajuće mente.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...