Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

TOPLO I LJEKOVITO

Zamamna pileća juha

Ona nas grije, krijepi, ali i čuva od prehlade. Prepuna finog povrća, ukusnog mesa i pokojeg tajnog sastojka, pileća juha je zimi nezaobilazna.

Još otkako nas je mama kao male krijepila zdjelicom punom okusa i mirisa, pileća juha je zauzela važno mjesto na našem jelovniku. Ali i u našim sjećanjima. Jer pri samoj pomisli na ovo bezvremensko jelo bude nam se uspomene na omiljenu maminu ili bakinu juhu. No nije ona samo dobra čuvarica uspomena, juha ima i čitav niz dobrobiti, osobito kad smo prehlađeni. Tajna je vjerojatno u kombinaciji sastojaka i njihovom djelovanju. Povrće bogato vitaminima i mineralima u spoju s pilećim mesom koje daje svoj dio nutrijenata rezultira pravim malim pomoćnikom dobrog zdravlja.

Osim što nas krijepi i opskrbljuje vitaminima i mineralima, juha ima i čitav niz drugih dobrobiti. S obzirom na to da ubrzava izbacivanje toksina, odličan je čistač organizma. Već znamo da se dovoljnim unosom tekućine štetne tvari izbacuju van, a juha je sjajno rješenje. Također pomaže i kod otvaranja i čišćenja sinusa. Njezina para koju udišemo tijekom jela djeluje itekako opuštajuće na začepljene sinuse i nos i otvara ih. Zato bismo ju trebali jesti što topliju.

Budući da juha sadrži dosta soli zbog raznih začina, tijekom jela na grlo djeluje kao slana otopina, odnosno ispire ga i uništava nakupljene bakterije. Juha je i odličan grijač organizma. Kad smo pod temperaturom i zimicom, ova ukusna pomagačica lako će nas zagrijati i pri tome opskrbiti potrebnim nutrijentima. Prava domaća juha ne može bez komada mesa, a ono nam pak osigurava proteine koji će ojačati oslabljen organizam.

Recepata za pileću juhu je pregršt, a mi vam predlažemo nekoliko novih verzija. Kineska juha od piletine savršen je spoj egzotičnih aroma, mesa i pikantnosti koji će vas u trenu ugrijati i okrijepiti. Kiselo-slatka kombinacija kao stvorena je za hladne zimske dane. Odlična je i tajlandska varijanta pileće juhe. Posebnu aromu daje joj kokosovo mlijeko, koje možete i izostaviti ako ne želite kremastu verziju. Okus će, naravno, i dalje ostati fantastičan.

 Ljubitelje zelenih okusa oduševit će juha od špinata s pilećim okruglicama. Pomalo neobična varijanta, svakako će oduševiti na prvi zalogaj. Zimski dani ne mogu bez kremastih juha, a sirna juha s piletinom i povrćem odličan je spoj dvaju svjetova – kremaste juhe i one pileće.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...