Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Riba na meniju

Zašto jesti losos?

Primamljive ružičaste boje i neodoljivog okusa, losos se mora naći na vašem tanjuru. Mogućnosti pripreme su brojne, a onaj iz SPAR Vital linije prepun je vrijednih nutrijenata.

Poželjno je dvaput tjedno jesti ribu, a ako pritom želite maksimalno nahraniti organizam vitaminima i mineralima na jelovnik ćete uvrstiti losos. On je super riba po svojim nutritivnim svojstvima, ali i bogatstvu okusa i mirisa. Svakako vrijedi istaknuti losos sa SPAR Vital potpisom, obogaćen vitaminima D, B12 i omega-3 masnim kiselinama

Priprema: može na sve načine

Losos je riba vrlo zahvalna za pripremu jer uz osnove začine tipične za ribu kao što su sol, papar i maslinovo ulje daje izvrsno mekanu i sočnu teksturu. Također se može brzo i lako ispeći u pećnici ili na roštilju. Poznat je po svom intenzivnom mirisu i može se konzumirati sirov. Vrlo je popularan sastojak sushija, a često se jede u dimljenoj verziji i kao pašteta. Odličan je uz krumpir, slaže se i s tjesteninama i povrćem pa često završi kao dodatak salatama. Fileti divljeg lososa brenda Vital omogućavaju brzu i jednostavnu pripremu jela te osiguravaju raznolikost i uravnoteženost prehrane koju svi nutricionisti naglašavaju i zagovaraju.

Riznica vitamina i minerala

Losos je izuzetno zdrava riba, prepoznatljiva po mesu ružičaste boje i često omiljena jer gotovo da i nema kostiju. Smatra se jednom od nutritivno najbogatijih namirnica na svijetu. Zahvaljujući svojim impresivnim zalihama omega-3 masnih kiselina, losos je poznat kao hrana za mozak. Omega-3 masne kiseline imaju brojne pozitivne učinke na zdravlje. Dobar je izvor kalija i selena te vitamina A, D, E i K. Jedete li često ovu ribu osigurat ćete organizmu dobre zalihe visokokvalitetnog proteina. Vitamini B skupine također su poznati su po svojim dobrobitima. Osim toga, dobar je saveznik prilikom mršavljenja jer potiče metabolizam, a istovremeno smanjuje apetit.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...