Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Specijalitet

Zašto trebate početi jesti sushi već danas

Sushi je najzdraviji fast food na svijetu. Iako na prvu ne izgleda tako, njegova je priprema vrlo jednostavna.

Ovaj japanski specijalitet bogat je omega-3 masnim kiselinama koje su važne za funkcioniranje mozga i srca. Japanci, naime, zahvaljujući redovitoj konzumaciji ribe, žive dulje i imaju manje srčanih tegoba od naroda koji jedu manje količine ribe.

Sushi je jelo koje će vas zasititi, a da pritom nećete u želucu imati osjećaj težine. Kombinacija zdravih namirnica, poput ribe, krastavca, mrkve i avokada, u vaše će tijelo unijeti zdrave nutrijente. Zato ne morate osjećati grižnju savjesti ako pojedete veću količinu sushija.

Japanci su poznati kao jedan od najdugovječnijih i najvitkijih naroda. Iako se pretpostavljalo da je to zasluga njihove genetike, znanost ipak pokazuje suprotno. Naime, njihova zdrava prehrana i obroci koje nisu pretjerano obilni razlog su zašto Japanci održavaju zavidnu liniju. Sushi je idealno jelo koje u sebi sadrži sve najbolje što japanska kuhinja nudi. Svježi i zdravi sastojci upakirani u male zalogaje bit će vaš saveznik za dug život i vitak struk.

Osim sushija, koji vam može biti saveznik u nastojanju da ostanete u odličnoj tjelesnoj formi, to mogu biti i štapići. Kad prilikom jela vilice zamijenite štapićima, vaši će zalogaji biti manji te ćete jesti dulje. Samim time, prije ćete osjetiti sitost te ćete jesti manje količine hrane.

Za pripremu sushija ne treba vam mnogo sastojaka jer uz rižu i alge možete kombinirati gotovo sve. Svježa riba, krastavac, mrkva, alge i surimi štapići čine samo jedan dio namirnica koje će obogatiti vaš sushi. Jedino što trebate paziti prilikom pripreme ovog jela jest da riba koju koristite bude svježa, a idealno bi bilo da je ulovljena najviše 24 sata prije pripreme. No, ako niste sigurni u svoje sposobnosti pripreme ili ako ne možete izdvojiti sat vremena, koliko priprema sushija traje, uvijek postoji rješenje. U Intersparovu sushi baru uvijek ćete pronaći svjež sushi spreman za konzumaciju. Tako možete uživati u ovoj deliciji bez ikakve muke.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...