Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

KSILITOL

Zdravi dodatak za vašu kuhinju

Pazite li na ono što unosite u organizam, sigurno će vas razveseliti informacija da postoji prirodni zaslađivač koji doprinosi održavanju normalne tjelesne težine, a jednako je fin kao tradicionalni šećer. 

Još bolja vijest je da to nisu jedini benefiti ksilitola. Inače poznat i kao brezin šećer jer se dobiva iz kora stabla breze koje su bogate mineralima, poznato je da, iako dijeli gotovo identičan okus i izgled s tradicionalnim bijelim šećerom, s njim nema ništa više zajedničko. 

A to je osobito vrijedno znati u ljetnim mjesecima kad nam je želja za slatkim nešto veća. Omiljeni deserti, sočni kolači prepuni sezonskog voća, sladoledi, sve nam budi zazubice. I onda stanemo jer se sjetimo – prepuno je šećera. Sada više ne morate o tome brinuti jer u priču ulazi ksilitol. Jedino o čemu trebate brinuti omjer u kojem ćete zamijeniti bijeli šećer, a sve ostalo ostaje isto. Okus, uživanje i slatkoća. Ne morate brojati kalorije, a slastice koje pripremate i dalje će biti baš onakve kakve ih je pripremala vaša mama. 

S obzirom na to da okus vašim omiljenih kolača i deserta ostaje isti, na prvu će oduševiti i ostale članove vaše obitelji. Znamo da oni znaju biti itekako izbirljivi, no s ksilitolom nema šale. On je prava stvar u sasvim novom, zdravijem izdanju. Ako već niste, vrijeme je da saznate njegove prednosti. A zatim isprobate savršene slastice i otkrijete sasvim novi okusni svijet.

Ksilitol je znatno zdravija opcija jer na organizam ima sasvim suprotne efekte od tradicionalnog šećera: pospješuje probavne procese, smanjuje žudnju za šećerom i ugljikohidratima, stabilizira razinu šećera u krvi i ima pozitivan efekt na zdravlje zubi, odnosno ne uzrokuje karijes. Velika stvar je što je ksilitol pogodan za osobe s dijabetesom, potiče rast dobrih bakterija u crijevima i ne hrani loše bakterije u organizmu te ostavlja duži osjećaj sitosti. Ako se još niste prebacili na dobar šećer, možda će vas potaknuti informacija da brezin šećer ima dvostruko manje kalorija od rafiniranog šećera, osim toga ublažava osjećaj gladi i ima pozitivan detoksicirajući učinak na organizam.

Cheesecake na kori od badema i datulja sa želeom od šumskog voća

Slojevita tortica s kremom od vanilije i svježim borovnicama

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...