Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

INSTANT GOTOVO

Zobena kaša – kraljica doručka

Zob je namirnica koja bi se zbog svojih nutritivnih vrijednosti svakako trebala naći na našim tanjurima. Kad je u formi kaše, volimo ju još i više.

Bogata vitaminima, mineralima, vlaknima i brojnim drugim nutrijentima, zob je namirnica koja bi, ako već nije, trebala obavezno postati dio vaših obroka, doručka svakako. Jedan od najčešćih načina pripreme je onaj u obliku kaše. Brzo gotova, nutritivno i energetski bogata, zobena kaša odlično je rješenje za ubrzana jutra ili pak kad osjećaj sitosti želite zadržati što dulje. Jednostavno se priprema, a dodati joj možete brojne dodatke koji će njezin okus učiniti još boljim.

Okus kaše bit će bolji kuhate li zobene pahuljice u mlijeku, a bit će i nutritivno vrjednija. Ovisno o tome želite li kremastu ili hrskaviju teksturu, važno je kad pahuljice dodajete u tekućinu. Želite li kremastu kašu, zobene pahuljice dodajte tek kad mlijeko zakuha, a ukoliko više volite osjetiti pahuljice „pod zubom“, dodajte ih odmah na početku kuhanja, prije stavljanja na štednjak. Bez obzira na to za koji način pripreme se odlučili, svakako na početku pripreme dodajte i prstohvat soli koji će kaši dati poseban okus. Dodate li sol na kraju, dobit ćete pomalo neukusnu kašu.

Kod kuhanja zobene kaše važno je miješanje koje će osloboditi škrob iz pahuljica i vaša će kaša biti posebno kremasta. Također, koristite i nešto veću posudu jer će se prilikom kuhanja osloboditi veliki mjehurići. Nakon što je kaša gotova, dodajte joj dodatke po želji. Med ili neki drugi zaslađivač, orašaste plodove poput badema, lješnjaka, oraha, sušeno ili svježe voće, kokos, mogućnosti je zaista mnogo. Umjesto običnog mlijeka možete koristiti i biljne napitke, samo vodite računa da su nezaslađeni. Kakao ili kockica tamne čokolade kašu će učiniti još ukusnijom.

A ne želite li provoditi vrijeme za štednjakom, instant kaša odgovor je na sve vaše želje. S Vital potpisom nudi udio od 60 posto zobenih pahuljica, odličan je izvor vlakana i daje svu punoću okusa. Ljubitelji klasičnih okusa voljet će Natur kašu, slatkoljupci će se zaljubiti u onu s okusom čokolade, a dozu voća dat će kombinacija zobene kaše i šumskog voća. Stvorena u suradnji s nutricionistima, nudi čitav niz vrijednih sastojaka, a gotova je u doslovno pet minuta.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...