Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

Partner

Bezglutenski kruh napravljen s puno ljubavi

Katarina Komarica, bez obzira na dijagnozu celijakije, nije odustala od pekarskih proizvoda i naučila je peći kruh koji je vrlo sličan kruhu s glutenom i omiljen brojnim kupcima SPAR trgovina. 

Eksperimentirajući s bezglutenskim brašnom, Katarina Komarica tražila je optimalan recept, prilagođavala omjer sastojaka kako bi bezglutenski kruh postao jednako ukusan kao i onaj s glutenom. Katarina je svladala svoj pekarski izazov i danas u tvrtki Jupiter promocija d.o.o., koju vodi, peče svježe domaće kruhove i kolače koji su kupcima poznati pod brandom Katin kruh.

Svoje kruhove i kolače Katarina peče isključivo od certificiranih bezglutenskih brašna uz dodatnu analizu, bez koje proizvod ne puštaju u prodaju. Većinu svih brašna uvozi iz inozemstva jer u Hrvatskoj još nije pronašla zadovoljavajućeg proizvođača bezglutenskog brašna. Osim samog brašna, za Katin kruh kupuju se i certificirane sjemenke lana i suncokreta koje se kasnije melje u mlinu kako bi se dobilo potrebno brašno.

Na samom početku pod brandom Katin kruh prodavalo se samo pet proizvoda. Nakon nekog vremena Katarina i njezini zaposlenici razvili su nove proizvode koji sadrže mlijeko i jaja. Zadnji među njima je kolač od suhih smokvi koji ne sadrži mlijeko, jaja, brašno niti šećer i ne peče se.

Danas u ponudi Katarina, osim kruha, ima i raznovrsne druge proizvode: domaće kolače od naranče, maka, pite od jabuka i brojne druge vrste suhih kolača koji se okusom ne razlikuju od kolača i proizvoda s glutenom.

Sa SPAR-om je tvrtka Katarine Komarice počela suradnju proizvodeći proizvode tek za pojedine filijale u Zagrebu. Suradnja je krenula s pet poslovnica, a već godinu dana poslije Katin kruh se može kupiti u skoro 50 filijala SPAR-a u Zagrebu, dok će krajem lipnja ove godine Katini proizvodi bez glutena biti dostupni u svim SPAR-ovim filijalama u Hrvatskoj.

U pekarnicama SPAR-a svaki proizvod koji je kvalitetan i nutritivno vrijedan, bez obzira sadrži li on gluten ili ne, uvijek se može uklopiti u široku ponudu zdravih prehrambenih namirnica. Kupci u SPAR-u su s oduševljenjem prihvatili Katine proizvode i osim kruha rado kupuju i kolače.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...