Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

Zdravlje u tanjuru

Borovnice pune zdravlja prava su SUPER HRANA

Sigurno ste već čuli za superhranu, no možda niste znali o čemu se točno radi...
Evo objašnjenja!

Jeste li već negdje čuli ili pročitali da je neka namirnica super hrana? Ne, ona nema super moći poput junaka iz stripova, ali vam može pomoći kod prevencije bolesti i zdravlja vašeg organizma. Naime, namirnice koje pripadaju u skupinu super hrane, poput rajčica, borovnica, kelja, brokule, kivija, lososa i drugih, sadrže velike doze vitamina, minerala i antioksidansa, smanjuju rizik od kroničnih bolesti te vam mogu produžiti život.

Zeleno je super

Mame i bake uvijek su nam govorile da moramo jesti što više zelenog povrća da bismo prštali od zdravlja, no zamislite samo koliko dobrobiti za vaš organizam donosi hrana koja je zelena i još uz to super hrana! Takve namirnice sadrže najveće količine vitamina, minerala i nutrijenata, a također su bogate i klorofilom, pigmentom koji je zaslužan za zelenu boju biljaka.

Osim zelenih namirnica, voće i orašasti plodovi također pripadaju u ovu hvalevrijednu skupinu te sadrže korisne antioksidanse, vitamine i minerale, a redovita konzumacija supervoća pomoći će vam u borbi protiv slobodnih radikala koji ugrožavaju vaše zdravlje.

Borovnica – ljekovito supervoće

Jedna od namirnica koja pripada u skupinu supervoća svakako je borovnica koju slobodno možemo nazvati tamnom bobicom zdravlja. Ovo supervoće sadrži visoku razinu antioksidansa, mangana, kalija, kalcija, vitamina C i K i dijetalnih vlakana, smanjuje rizik od bolesti srca i srčanih udara te također čisti organizam od štetnih tvari. Brojni stručnjaci tvrde da je konzumacija borovnica povezana s poboljšanom sposobnošću pamćenja i čitanja jer borovnice poboljšavaju protok krvi do mozga.

Također, smatra se da borovnice povoljno utječu i na vid pa stručnjaci savjetuju konzumaciju dvije porcije borovnica dnevno kako biste smanjili rizik od gubitka vida.  No, nisu samo bobice zdrave! Od listova borovnice pripremite čaj koji će vam pomoći kod upale usne šupljine, šećerne bolesti i probavnih tegoba.

Zato sutra ujutro čim se probudite, pomiješajte ukusne  bobice  s jogurtom i žitnim pahuljicama te započnite dan na najbolji mogući način - čašom zdravlja.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...