Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

PAMETNA RJEŠENJA

Dovedite red u kuhinju

Svi smo se barem jednom susreli s neredom u kuhinjskim ormarićima. Posude, začini, namirnice razbacane svuda znatno otežavaju snalaženje u svemu. No uz nekoliko lakih koraka ovaj ćete problem u trenu riješiti.

Lonci, posude za pohranjivanje, poklopci, čaše, šalice, namirnice, začini i sve ono zbog čega volimo kuhati ponekad se može pretvoriti u pravi kaos. Sve ono što ste nakupili tijekom godina zakrčit će kuhinju i otežati snalaženje, a na kraju umanjiti iskustvo kuhanja. Međutim, samo nekoliko malih promjena unijet će svježinu u vašu kuhinju i olakšati vam snalaženje.

Za početak, izvadite sve posuđe koje imate i odvojite ono što koristite i ono što je spremno za smeće. Potom u kuhinji odredite nekoliko zona u koje ćete spremiti posuđe i namirnice. Jednu zonu odvojite za ono što koristite svakodnevno, drugu za lonce, tave i slično, treću za kavu i čajeve sa šalicama, četvrtu za sve ono u što spremate hranu (posude, vrećice, staklenke) i slično. 

Kako biste smanjili nered, koristite multifunkcionalno posuđe. Tako primjerice nabavite ribež koji je ujedno i sjeckalica ili pak zdjele koje savršeno pašu jedna u drugu. Vrč koji koristite za mjerenje namirnica istovremeno je idealan i za miksanje, a u njega možete spremiti i mjerne žličice.

Sve namirnice spremajte u prozirne plastične ili staklene posude koje možete poslagati jedne na druge jer ćete na taj način imati pregled nad onime što imate u kuhinji, a uštedjet ćete i na prostoru. Spremnike u ormariće i hladnjak slažite tako da naprijed stavite namirnice kraćeg roka trajanja, a otraga one duljeg ili nešto svježije koje mogu stajati.

Daske za rezanje možete višestruko iskoristiti. Na njih možete staviti uređaje poput tostera ili aparata za kavu, a da bi sve bile na jednom mjestu, nabavite odgovarajući spremnik. Pravilo da bi svaka namirnica trebala imati svoju dasku već je poznato, a ovo je savršen način na ih držite na jednom mjestu.

Tave, limovi, posude za pečenje i slično zauzimat će manje mjesta postavite li ih bočno. U ormariće možete staviti obične teleskopske drške kako biste ih odvojili i ujedno naslonili posuđe. Pripadajuće poklopce pak kukicama pričvrstite za vrata ormarića.

A sve posuđe i pomagala s Joseph Joseph potpisom koja će vam pomoći da kuhinju držite urednom i stvarate fantastične delicije potražite u SPAR-ovom programu vjernosti. U svim SPAR i INTERSPAR prodavaonicama za svaku kupnju u iznosu od 50 kuna dobit ćete jedan bod vjernosti, a iskoristiti ih možete sve do 14. travnja. Opskrbite svoju kuhinju multifunkcionalnim zdjelama i posudama, praktičnim setom kuhinjskih pomagala, daskama za rezanje i brojnim drugim dodacima.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...