Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

UOČI BERBE JABUKA

Kraljica voća za još sočniju jesen

Jesen je pravo vrijeme za berbu zdravih i sočnih plodova, a mnogi neće odoljeti svježim, hrskavim sveže ubranim EKO jabukama...

Vrhunsku kvalitetu eko uzgojenih jabuka prepoznao je i SPAR stoga ćete na našim policama trgovina širom Hrvatske pronaći jabuke jednog od najvećih hrvatskih ekouzgajivača, Damira Rosipala, koji se već godinama bavi proizvodnjom voća, povrća i žitarica na ekološki način.

Kupci sve više cijene ekološki uzgojene plodove, a jabuka je voće koje se najviše konzumira i omiljena je namirnica za spravljanje zimnice, kao i jedna od prvih namirnica koje se uvode u dječju prehranu pa su ove s imanja Rosipalovih, koje se ne tretiraju štetnim kemikalijama, pesticidima i herbicidima, pravi odabir za najmlađe. Njegova je priča o ekouzgoju jabuka počela 2006. godine, kada je imao samo jedan hektar, dok je danas ponosan vlasnik 12 hektara voćnjaka u Dreževcima pokraj Požege. Sedam je hektara pripalo upravo mnogima omiljenoj voćki, a popularne sorte koje uzgaja su Gold Rush, Florina i Pilot. Njih već godinama možete pronaći na policama SPAR trgovina, a njihova suradnja temelji se na visokoj kvaliteti voća koja je karakteristična za SPAR-ov asortiman.

Da bi proizvodi stekli ekološki status, kao što ga imaju Rosipalove jabuke za Spar, moraju proći stroge kontrole i pripreme u prijelaznom razdoblju od minimalno tri godine. Potvrdnicu o ekološkom proizvodu dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede, a zatim nadzorna stanica.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...