Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

Spar i zdravlje

Kruh pun okusa

Već znamo da SPAR svojim kupcima osigurava samo najbolje proizvode, a od početka ove godine čini to još bolje. Smanjenjem soli u svojim kruhovima, dodatno čuva vaše zdravlje.

Tridesetak vrsta kruhova koje možete pronaći u SPAR-ovoj pekarnici postalo je još bolje. Prihvativši preporuku Svjetske zdravstvene organizacije i EU, udio soli u svojim kruhovima smanjili su na 1,4 posto. Cilj svjetske kampanje smanjenja udjela soli jest smanjiti njezin unos s dosadašnjih 11,6 grama na 9,3 grama dnevno do 2019. godine i time utjecati na pojavu kardiovaskularnih bolesti. 

Važno je naglasiti da je unatoč smanjenom udjelu soli okus omiljenog kruha ostao u potpunosti isti jer se nisu dodavali aditivi koji bi zamijenili sol. S obzirom na to da je način pripreme ostao isti, a ostali sastojci se nisu mijenjali, do izražaja je došla punoća okusa svih sastojaka, pa je tako kruh dobio prepoznatljiv okus brašna od kojeg je rađen. 

Kruh sa smanjenim udjelom soli tako možete pronaći na odjelu pekarnice iz domaće proizvodnje, ali i SPAR-ovih partnera koji su također dio ove inicijative. Cijelom inicijativom želi se poboljšati zdravlje Hrvata koji kroz različite namirnice unose velike količine soli. Ovim SPAR pokazuje kako mu je zdravlje kupaca iznimno važno.

A i sami potrošači izrazito dobro su prihvatili kampanju. S obzirom na to da nisu primijetili promjene u okusu kruha, s oduševljenjem i dalje kupuju svježi kruh koji svakodnevno mogu pronaći na odjelu pekarnice. Birati mogu između tridesetak vrsta, što će sigurno zadovoljiti ukuse svih kupaca.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...