Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

SPAR partner – Vina Škoro

Ljubav je moja kao vino

Iako je oduvijek cijenio dobru kapljicu, Miroslav Škoro nije mogao ni sanjati da će jednoga dana imati svoj vinograd koji će iznjedriti vino s kojim će odmah, prvom berbom osvojiti zlatnu medalju. Upravo se to dogodilo pjevaču koji je svoju ljubav pretočio u vinarstvo.

Iako je dugo plovio glazbenim vodama, Miroslav Škoro nasukao se u – vinogradu. Nije mogao ni sanjati da će vinograd koji je kupio postati dom kvalitetnog vina koje je već prve godine postalo šampion. Ljubav prema vinu, prijateljstvo s uglednim vinarom i jedan vinograd koji je želio oživjeti – tako je započela vinarska staza Miroslava Škore.  

Zgodna je priča da je u prvoj, nagrađenoj berbi Škori pomogao ugledni vinar Vlado Krauthaker i kako to već biva, učenik je usvojio sve savjete svoga učitelja pa je prvo vino, uz to i šampionsko, osvojilo vinske znalce, a Miroslavu Škori dalo dodatni vjetar u leđa i potvrdu da je na odličnom putu. Graševina s kojom je 2015. na festivalu vina u Kutjevu osvojio prvu nagradu bilo je u konkurenciji sa 78 suhih vina od kojih je čak 46 osvojilo zlatnu medalju.  

Ljubavna priča između poznatog pjevača i glazbenika i vinarstva počela je kad je od obitelji Mikinac kupio vinograd u Mitrovcu kod Kutjeva sa 6000 loza. Želio je proizvoditi grožđe i tako pokriti troškove oko vinograda, a onda se predomislio i bacio na proučavanje kako napraviti dobro vino, a kako sam kaže, nije stručnjak, gospodinu Krauthakeru i njegovim ljudima prepustio je da od grožđa naprave finu kapljicu. 

U prošlogodišnjoj berbi imao je 15 tona grožđa, vina Škoro postala su brand i osvojila tržište s oko 12 000 butelja godišnje. Iako se nadao da će uspostaviti suradnju s restoranima, poziv iz SPAR-a ugodno ga je iznenadio i razveselio jer, kako kaže, SPAR je omiljena trgovina obitelji Škoro pa mu je poziv bio čast. Prve dvije berbe su rasprodane, treća je gotova i sad je samo na vama da kupite vino i uživate u zlatu koje svaka čaša ove fine kapljice daje. 

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...