Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

MIKROBILJE

Moćni saveznici zdravlja

One divne mladice koje svako jelo čine primamljivim sigurno ste primijetili. To je mikrobilje koje SPAR nudi u svojoj ponudi. Razlog nije trend već zdrav način prehrane pa ih svakako nastojite uvrstiti u svoj tjedni jelovnik jer imaju četiri do 40 puta više vitamina i hranjivih tvari nego zrele biljke. 

Mikrobilje se uzgaja od 10 do 14 dana. Nakon što prokliju, beremo ih odmah iznad tla, a koristimo i listove i stabljike. To je prava superhrana, a svjetskom trendu se pridružio i SPAR, koji trenutno nudi pet vrsta mikrozelenja – rotkvice, kresa, korabe i rukole te azijski mix. Svima nam je važno zdravlje i zdrava prehrana, a dobro je paziti da namirnice koje jedemo imaju visoku nutritivnu korist. Zato se SPAR poveo za time i za svoje kupce nabavio ova malena zelena čuda. Kupci su prepoznali dobru namjeru SPAR-a pa je potražnja za mikrobiljem porasla, osobito u ljetnim danima kad nam paše hrskavo i zeleno. No mikrobilje ne podliježe pravilima godišnjih doba pa je najbolje da odmah krenete u istraživanje okusa. Mikrorukola je omiljena kod kuhara koji je naveliko koriste i kao dodatak i kao ukras. Nama je zanimljivo da je u njoj mnogo vitamina C i A, kalcija i folne kiseline. Mala rotkvica ima snažan okus, sjajno se slaže s jelima od ribe i mesa te u salatama. Osim vitamina C i B, puna je kalija, magnezija, folne kiseline, riboflavina, bakra i mangana.

Niste li do sada, svakako upoznajte kres koji nije neki novi hit jer su salatu od njega obožavali stari Rimljani. Aromatičnog je okusa sličnog gorušici. Mikrobilje Azija dah je Dalekog istoka i Indije gdje je učestala i rado korištena namirnica, a njen osvježavajući i pikantan okus uklapa se u jela azijske kuhinje, ali i sendviče, riblja jela i salate. Brokula, špinat ili rukola prave su vitaminske bombice jer njihove mikro verzije vrve vitaminima, antioksidansima i beta karotenom.

Odlučite li se za degustaciju ovih moćnih biljčica, svakako dođite u SPAR i opskrbite se ovim izuzetno ukusnim, zdravim i hranjivim biljem.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...