Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

SPAR PARTNER

Najfiniji krumpir iz Međimurja

Pole, pommes frites, pire, čips – sve to ne bi bilo isto bez dobrog krumpira. A onaj najbolji dolazi naravno iz Međimurja.

Već znamo da SPAR svojim kupcima nudi samo najbolje namirnice, a iznimka nije ni krumpir. I to ne bilo kakav, već onaj međimurski koji je poznat po svojoj kvaliteti i odličnom okusu. A da bismo mogli uživati u svim blagodatima ove namirnice, pobrinuo se SPAR-ov partner – tvrtka Belpak d.o.o. koja SPAR-ove police opskrbljuje s desetak sorti krumpira.

No kako su nam otkrili iz Belpaka, nije svaki krumpir prikladan za sve načine pripreme. Stoga su u Belpaku uveli pakiranja s istaknutom namjenom – krumpir za pečenje i prženje i onaj za kuhanje. Naime, namjenu određuje postotak suhe tvari – što je postotak viši, pogodniji je za pečenje i prženje. Sorte s nižim postotkom suhe tvari primarno su namijenjene za kuhanje. Osim po namjeni, u ponudi se može naći i krumpir koji se razlikuje po dospijeću – rani, srednje rani, srednje kasni i kasni. 

Ipak, svega toga ne bi bilo da kvaliteta nije jedan od najvažnijih kriterija. Zadovoljan potrošač uvijek je na prvom mjestu pa se svaki segment proizvodnje pomno nadzire. Belpak u tu svrhu primjenjuje načela GLOBALGAP-a čiji certifikat također i posjeduju. A da bi se osigurao samo najbolji i najkvalitetniji proizvod, nadzire se sve – od pripreme tla, gnojidbe/oplemenjivanja tla, sadnje, primjene sredstava za zaštitu bilja, vađenja i skladištenja krumpira sve do pakiranja gotovog proizvoda. A godišnje se provjerava i sam plod koji se dostavlja u ovlašteni laboratorij na kontrolu.

Sve to prepoznao je i SPAR, s kojim tvrtka Belpak d.o.o. surađuje od 2011. i to na obostrano zadovoljstvo. Suradnja je naravno počela „školski“, dostavljanjem ponude uz prezentaciju uzoraka, a danas se na SPAR-ovim policama, u sklopu brenda Vrtovi Hrvatske, može pronaći desetak vrsta krumpira. Od sorata pretežno se pakiraju sorte Riviera, Arizona, Adora, Artemis, Ranomi, Arnova, Constance, Esmee, Evolution, Kuroda, Colomba, Vineta i Bellarosa. 

Trenutačno širenje ponude zbog ograničenih kapaciteta proizvodnje nije moguće, no ono ipak nije isključeno. I tko zna, možda nam u budućnosti Belpak ponudi još niz ukusnih i svestranih krumpira.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...