Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

SPAR partner

Nema blagdana bez mlinaca

Mlinci su ponos hrvatske i slovenske kuhinje, nezamjenjiv prilog uz pečenu perad.

Zagorski mlinci poznati su prilog, ali i ponos hrvatske kuhinje, teško je zamisliti blagdanski stol bez njih, a čudesno je što za izradu ne treba mnogo – tek voda, brašno i sol. Zamiješano tijesto tanko izvaljajte, narežite na kvadrate i pecite u peći ili na vrućoj ploči. Zakuhajte vodu i posolite je, mlince razlomite, prelijte kipućom posoljenom vodom, ocijedite ih, a za bolji okus dodajte umak od pečenja. Jednostavno, zar ne? Mlinci brzo upijaju tekućinu pa ih treba brzo ocijediti da ne omekšaju previše i ne postanu gnjecavi. Nemate li vremena za pečenje mlinaca, potražite prave domaće kakve već 26 godina priprema obitelj Gorički iz Jertovca, a koji su na policama SPAR-a.

Zdravko Gorički je sa ženom Mirjanom nastavio obiteljski posao kad im je u proizvodnji ostajalo brašna – zašto ne bi napravili mlince, pomislili su i nakon mnogo recepata koje su isprobavali pronašli su onaj pravi. Tako se pokazalo da bez ljudske ruke, truda i ljubavi nema dobrog rezultata, u ovom slučaju mlinaca za koje mnogi tvrde, najfiniji su na svijetu. Postavili su sami sebi visoke standarde koje su i nadmašili.

Zagorski mlinci autohtoni su hrvatski proizvod vrhunske kvalitete i zaštićeni su pri Ministarstvu poljoprivrede, a i u registru su zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla. Zaštitu mlinaca koju je pokrenula udruga „Tradicija Zagorja“ čekali su šest godina, ali sada mlinci imaju EU domovnicu kao hrvatski, zagorski proizvod koji će osvojiti i druge gastro ljubitelje.

Tajna kvalitete mlinaca iz Mlina Jertovec je u izboru pšenice i izradi brašna procesom kvalitetnog izmeljavanja. Rezultat su „super mlinci“ koji su i kvalitetni i ukusni. Jer, SPAR za proizvodnju namirnica vlastitih robnih marki bira uvijek najkvalitetnije domaće partnere pa S-BUDGET mlinci dolaze ravno iz Mlina Jertovec. Ručno napravljeni, ovi su mlinci prepoznatljivog izgleda, okusa i kvalitete, a provjerom svakog koraka proizvodnje po utvrđenim standardima te zdravstvene ispravnosti u suradnji s laboratorijem, zadržali su i svoju autohtonost i kvalitetu.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...