Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

DANI KRUHA U SPAR PEKARNICAMA

Od najboljeg zrna do najboljeg KRUHA

Jesen je idealno doba godine za uživanje u vrućem, hrskavom i mirisnom kruhu, a u INTERSPAR-u ćete pronaći razne vrste kruha napravljene na tradicionalan, starinski način koji vraća u djetinjstvo... 

Okus svježeg kruha iz INTERSPAR-ovih pekarnica naprosto oduševljava, a jedan od razloga krije se u činjenici da se kod nas obavlja kompletan proces izrade. Naime, svi SPAR-ovi pekarski proizvodi pripremaju se od svježeg mljevenog brašna domaćih dobavljača, a ručna izrada osigurava i veći dodatak vode, što pridonosi njihovoj svježini i boljem okusu. Ove jeseni, uz mirise kestena, jabuka i vina, oživite i ovaj poznati miris najfinijeg, svježeg kruha. Da je kruh važan prehrambeni proizvod bez kojeg već tisućama godina ljudi ne mogu zamisliti život, prepoznali su svi pa tako tijekom listopada slavimo Dane kruha, kojima se izražava zahvalnost za plodove zemlje. Noviteti iz INTERSPAR-ovih pekarnica su chia kruh s malim, „čudotvornim“ sjemenkama koje imaju visoku prehrambenu vrijednost te su bogate vlaknima, vitaminima A, B, E i D, bjelančevinama i mineralima kalcijem, kalijem, željezom, cinkom, bakrom i manganom, kao i omega-3 masnim kiselinama; te poseban kruh bogat proteinima koji je idealan za sve koji se žele odreći mesa.

Koliko je kruh bio popularan i u prošlosti svjedoče stare civilizacije, ali i robovi koji su ga često pekli jer im je služio kao izvor energije potrebne za težak rad. Bijeli se kruh u srednjem vijeku smatrao povlasticom bogatih, dok se raženi kruh dijelio zatvorenicima. Njega su ponekad jeli i fratri da bi iskazali svoju poniznost, a konzumacija određene vrste kruha u prošlosti je odražavala društvenu ljestvicu. Stoga možemo biti sretni što danas možemo uživati u bilo kojoj vrsti ove bezvremenske namirnice.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...