Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

KONTROLA KVALITETE

Pravilo koje ne poznaje iznimke

Proizvod vrhunske kvalitete, punog okusa i zdravstveno ispravan ono je što svaki kupac traži. Upravo zato, SPAR veliku pozornost posvećuje kontroli.

Pri odabiru namirnica koje pripremamo uvijek se vodimo određenim načelima. Da su provjerenog porijekla, zdravstveno ispravne, kvalitetne. Sve to utječe na naš izbor. Vodeći se brigom o svojim kupcima, SPAR pridaje ključnu važnost stvaranju i plasiranju kvalitetnog proizvoda. Sve to podrazumijeva niz koraka, od izbora pouzdanih dobavljača, kontrole njihovih proizvodnih pogona, kontrole proizvođačkih specifikacija i slično. Ista razina provjere provodi se i u svrhu samokontrole vlastitih robnih marki koja uključuje specifične zahtjeve kvalitete i sigurnosti proizvoda koja se provodi u akreditiranim laboratorijima.

Kako bi svojim kupcima ponudio samo najbolje od vlastitih robnih marki, SPAR posebnu pažnju posvećuje proizvodnji koja se odvija po načelima HACCP-a i odabiru domaćih proizvođača. Kako bi postala dio robne marke, svaka namirnica mora zadovoljiti i strogo određene kriterije. Specifični parametri kvalitete provjeravaju se prema nacionalnom i EU zakonodavstvu, a godišnje se provjeri više od 1000 proizvoda. Svježi asortiman mesa, voća i povrća prolazi unutarnju kontrolu u centralnom skladištu, a namirnica koja ne zadovoljava kriterije vraća se dobavljaču.

Uz to, kontroliraju se i svježina te temperatura, pakiranje i težina, kao i deklaracija s LOT brojem. Kontrola temperature u rashladnim vitrinama i komorama, rokovi trajanja i vizualna organoleptička provjera provode se i bilježe svakodnevno. Na taj se način jamči svježina namirnice i poštivanje propisanog HACCP plana. Kako bi rukovanje namirnicama bilo što stručnije, SPAR redovito educira svoje zaposlenike. Mjere samokontrole poboljšavaju se redovitom HACCP edukacijom neposredno nakon stupanja zaposlenika na radno mjesto, a ona se ponavlja svake godine kako bi zaposlenici osvježili svoja znanja i primijenili ih u praksi. Na taj način stječu potrebna znanja o higijenskom rukovanju hranom.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...