Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Novosti

Uspješno partnerstvo

Zaljubljenost kao poslovni pokretač

Prepoznatljiva kvaliteta jedan je od razloga zašto ovo craft pivo zauzima svoje mjesto na policama SPAR trgovina. 

Craft pivo Zmajske pivovare danas je prepoznatljiv proizvod koji nastaje u najsuvremenijem pogonu s mogućnošću godišnje proizvodnje oko 4000 hektolitara najkvalitetnijeg i posve drugačijeg piva.

Cijela priča je krenula iz obične znatiželje o procesu kuhanja piva prije 15-tak godina kada se Andrej Čapka okušao u pripremi svog prvog craft piva. Ozbiljnu proizvodnju je pokrenuo znatno kasnije, tek kada je uvježbao iskustvo varenja piva i odlučio postaviti nove pivske standarde na hrvatskom tržištu.

U Zmajskoj pivovari fokusirani su na proizvodnju piva gornjeg vrenja. Pale ale je prvo pivo koje je izišlo iz te pivovare, želja je bila da se što više naglase njegove hmeljne arome. Pozoj IPA (India pale ale) je pivo u kojem su u prvom planu izražene citrusne i tropske arome triju vrsta hmelja, relativno naglašena gorčina i veći postotak alkohola. Hoppy wheat je lagano pšenično pivo s manjom količinom alkohola u kojem osvježavajuće arome hmelja i manja gorčina dodatno pojačavaju pitkost. Porter je tamno, jako pivo čiji mirisi i okusi podsjećaju na tamnu čokoladu, kavu i suho voće te izrazito dobro pašu uz jaka mesna jela ili slastice na bazi čokolade.

Zahvaljujući prikupljenom znanju i iskustvu podijeljenom preko foruma i homebrew društva, ali i jedinstvenom okusu, dizajnu i pristupu proizvodnji, ljudi koji vole piti pivo brzo su ocijenili kvalitetu novih proizvoda Zmajske pivovare i s oduševljenjem prihvatili ponudu. Brojne pozitivne reakcije stizale su sa svih strana i prema portalu RateBeer Zmajska pivovara bila je izabrana u top 10 novootvorenih pivovara u svijetu u konkurenciji od preko 3000 pivovara otvorenih te godine.

Prvi koji je u maloprodaju uveo proizvode Zmajske pivovare bio je upravo SPAR koji je još 2014. godine popunio svoje police ponudom craft piva. Kako je rasla pivovara, tako se i širila suradnja s trgovačkim lancem. Na početku je pivo Zmajske pivovare bilo prisutno samo u ponudi poslovnica INTERSPAR-a, a danas skoro sve veće filijale trgovačkog lanca u svojoj stalnoj ponudi imaju njihov Pale ale i Porter na opće zadovoljstvo svih ljubitelja piva.

Novosti

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...