Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Potencijali limunove korice

Iskoristite limunovu koricu na sasvim novi način

Limunov sok već je standardna pojava u kulinarstvu, no zašto ne biste u potpunosti iskoristili i potencijale limunove korice. Otkrit ćemo vam kako.

Prije nego što se uputite u avanturu zvana limunova korica, važno je da za to koristite neprskani limun. Naime, takvi limuni nemaju nataložene pesticide i fungicide pa nema bojazni od potencijalnih posljedica. Limun svakako prije korištenja dobro operite. Kada gulite limun, najbolje je koristiti guljač za povrće. Pripazite samo da ne ogulite i bijeli dio pod korom jer je gorak.

Kada ste pripremili dovoljnu količinu limunove korice, vrijeme je da se bacite na njezinu uporabu. Vjerojatno najpoznatija slastica od limunove korice zasigurno je limuncin. Trakice limunove korice kuhane u šećernom sirupu i uvaljane u šećer poslužit će kao dodatak kolačima, keksima, ali i kao zasebna grickalica uz kavu ili čaj.

Limunovu koricu možete dodati i ribi pri pečenju. Osim što će joj dati odličnu aromu, također će ju i omekšati zahvaljujući sokovima koje će ispustiti.

Od limunove korice možete napraviti ukusni čaj uz dodatak đumbira. Prokuhajte koricu limuna i malo đumbira u vodi minutu do dvije, ohladite i vaš čaj je spreman.

Koricu limuna možete naribati i spremiti u male paketiće te koristiti po potrebi. Dodajte ju u slastice, variva, pudinge i slično.

Limunovu koricu možete osušiti i samljeti te koristiti umjesto ribane korice. Efekt je jednak, a zbog koncentriranijeg okusa trebat će vam je nešto manje.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...